* Register   * Advanced search 
Search for:

Post new topic Reply to topic Board index » Pokec Go to page 1, 2, 3, 4  Next
Author Message
PostPosted: Mon Feb 14, 2011 11:37 am

Admin
Admin

Online: 46:36:17
Status: active
Reg. players: 0
Dokazu tvrdit ze stara garda na DP s kterou jsme hrali v Chaosu by rozvalcovala 99% dnesnich PvPeru .. Uz jen proto ze dnesni hraci maji naprosto jiny zpusob mysleni. Budu hypoteticky premejslet old school mindsetem co bych udelal ja kdybych dneska vecer mel zalozit novou postavu na Endoru a pak rozdil v tom jak premejsli dnesni lolek..

Nejdriv to mela byt kratka odpoved ale pak jsem prisel na to ze to neni o case, neni to o systemu ani to neni o veku .. je to proste o ruznem zpusobu premejsleni a vychovy starsich generaci (za nasi dobu nebyl internet, nebyli manualy, hry byli daleko slozitejsi.. takze jsme se snazili problemy resit jinak nez dnesni generace.. a to bylo sakra znat kdyz uz jsme pak vyrazili v novem online svete)

PvP na Ultime neni jen o tom nacvakat makra a sehnat TOP itemy .. ano na DP a jinych MMORPG jsem casem taky dostal pod palcem ty NEJ TOP itemy ktere sli sehnat .. ale to uz byl jen dusledek toho ze jsem neumiral ani kdyz jsem mel zakladni vybavu. Tento zpusob premejsleni proste funguje.. v Shadowbane jsem se dostal do TOP PvP za 3 tydny podobnym zpusobem

Aby z cloveka vznikl kvalitni PvP hrac tak musi nejdriv zmasterovat nekolik ruznych oblasti .. samotny PvP fragging je az tou tresnickou na dortu ktera je vysledkem nekolika mesicu tvrdeho strategickyho planovani, taktickyho treninku a budovani vztahu s dalsima hracema. To neni jen tak na sebe vzit nejake ty itemy a vyrazit do toho .. je to dlouhy a hlavne POSTUPNY proces.

Rozdil old school mysleni / a novych generaci v klicovych oblasti je nasledujici:

1) Analyza stavajiciho systemu - Nevyrovnanost systemu (za starych casu system byl daleko vic nevyrovnany.. aji dnesni system neni perfektni, vzdycky jsou povolani ktere sedi lepe pro jisty styl PvP)

a) Old school si polozili otazku: - Jakou potrebuji udelat analyzu abych zjistil ktere casti systemu jsou ty nej uber a jak je muzu nejlepe vyuzit, aniz by se dozvedeli ostatni? Ktera postava je nejlepsi pro muj styl PvP (v mem pripade max dmg vs time).. nasleduje cteni forumu aspon tyden
b) Nova generace: Wole.. tohle nejde hrat.. on ma 5 damage vic nez ja.. kde si muzeme postezovat aby ten system zmenili? Jak si to muzou dovolit me (toho nejuber hustora) takhle otravovat? TOHLE NENI FER MAMI

2) Analyza ziskani majetku pro PvP / trenovani postavy - Po te co vime jakou asi budu hrat postavu a jaky bude mit skillset, nasleduje analyza jak se k tomu dostat co nejrychleji

a) Old school is polozili otazku: - Jak si udelam optimalni plan ve hre abych zaroven vyvijel svoji vybranou postavu, ziskaval majetek potrebny pro vybavu v PvP a zaroven trenoval svuj styl hrani? Ktery skill potrebuji vyvijet jako prvni a ktery posledni? (Jeste tyden studovani na foru pripadne manualu). Jaka jsou mista ktere davaji nejvetsi hodnoty vs straveny cas
b) Nova generace: WTF .. jsem zmatenej .. k cemu jsou ty vsechny mozna cisla, skilly.. Jaky manual wole? To prece odemne nebudes cekat ze mam neco cist??? Ja sem prisel hrat proboha ne cist nejaka skripta.. A proc mi to ve hre neukazuje kam mam jit? S takovym systemem at jdete do prdele.. ja chci ten Mytheril mec s kterym zabiju kazdeho , jo?

3) Samotna hra ! (konecne :) ) - Az mame dobry plan co a jak, a zhruba co chceme hrat tak vstupujeme do hry.

a) Old school is polozili otazku: - Kde najdu informace o tom jak si zoptimalizovat uzivatelske rozhrani (skripta, 3rd party programy, makra atd) aspon na nejakou pocatecni uroven aby se mi hralo efektivneji. Po te nasleduje par dnu seznamovani se se samotnou hrou a projeti prvnych nekolik zakladnych levelu.
b) Nova generace: - Hej wole .. proc mi ten cudlik nefunguje? A proc by me jako melo zajimat k cemu je tech 10 dalsich menu, ja prisel sem hrat a ne programovat!! Kdo tohle delal proboha tento blbej interfejs.. je to naprosto nehratelne! .. A to jako mam instalovat dalsi program k tomu? A proc me to nejde nainstalovat.. Me tu hlasi nejakou blbou hlasku 'You must specify your game installation folder'.. ja to fakt napytel .. proc to neudelali jako v kazdy normalni moderni hre? Ze kliknu dvakrat a postava udela vsechno ostatni za me???

4) Newbie time!!! - Hrani a budovani prvotni siti kontaktu. Prekvapive, tohle je faze ktera mi zanechala spousta dobrych a zajimavych zazitku z ruznych online her (nejen UO). Je na case zacit opravdu hrat!

a) Old school si polozili otazky: - Kde jsou nejoblibenesi grinding spots kde budu v relativnem bezpeci od PKeru a zaroven potkam lidi na sve urovni. Ktere jsou nejlepsi 'newbie training' guildy a co musim splnit abych se stal jejich clenem (takove guildy jsou na kazdem pokrocilem serveru). Jak vyuziju nejlepe tyhle lidi aby me pomohli s vyvojem svy postavy a nauceni se ruznych triku a malickosti ktere mi dale zefektivni moje hrani. Hmm tady me zabilo PK dneska 2x .. to asi nebude nejlepsi misto , jdu pryc najit nejake lepsi misto o kterem nikdo nevi.. pripadne se pridam do nejake parte kde budu v relativnim bezpeci (nemusim byt rychlejsi nez PK .. jen musim byt rychlejsi nez lama vedle me :) )
b) Nova generace: - LOL .. a jste normalni? Proc bych se ja mega-hust0r the second master of the universe pripojoval k nejakou guildu plnou lam a debilu? WOLE .. ja se chci pridat k 'MEGA UBER ELITE Brotherhoodu'. ... jdu si grindovat a hrat nekde sam .. a to nekde je na 20 metru od mesta... Za chvilu nasleduje situace: - JA VAM NA TOHLE SERU!!!!### .. vy kokosy PK idioty .. Jste me tu dneska zabili 10x !!!!... TOHLE FAKT NEMA CENU WOLE , TOHLE JE PROSTE NEHRATELNE - (tady mluvim z vlastnych zkusenosti ze shardu brotherhood.. zabili jsme jednoho cloveka 10x v stejnym dne na stejnym miste.. a on tam byl i po 11te.. nakonec se nasral a skoncil s hranim)

4a) Druha postava :) - I pres sebelepsi studium, hra je proste hra a je vysoka sance ze jsme udelali chybu ve vyberu postavy a ze nam proste nejak nesedi

a) Old school si polozili otazky - Jak muzu vyuzit svoji stavajici postavu co nejlepe k tomu abych si natrenoval postavu dalsi ktera uz bude lepsi nez moje predchozi. Co musim udelat k tomu abych zabranil k tomu aby se mi stala ta stejna chyba? Jsou nektera mista ktera jsou fakt mimo a u kterych by stalo za to napsat na forum? Je to fakt mimo nebo je to jen tim ze jeste nemam dostatek zkusenosti abych to posoudil?
b) Nova generace - *povolani* je slabe!! .. Je to naprosto nehratelne! .. GM .. musite mi zvysit tam a to , tento skill potrebuje pridat.. fakt!

5) Grinding, Vyssi vyvoj skillu a low level PvPing - Hrajeme uz nejakou dobu, uz jsme ve vyssich radach newbie guildy pripadne jsme se pridali k nejake lepsi guilde nebo zalozili vlastni 'interim' guildu pro nekolik kvalitnych hracu ktere jsou s nama na podobne urovni.

a) Old school si polozili otazky: - Hmm.. newbie guilda uz nesplnuje moje pozadavky. Kde sezenu lidi ktere by se taky chteli pridat do PvP a naucit zaklady? Ma cenu zalozit vlastni guildu nebo jsou na 'trhu' uz guildy ktere amatersky se obcas zapoji do PvP? Ktera z techto amaterskych guild ma dobre lidi ktere me pomuzou to zvladnout nejlepe? Hrajou taky PvM, pomuzou me taky abych ziskal zkusenosti, skilly a majetek tim ze pujdeme obcas nejaky dung? Maji kvalitni crafty kde sezenu itemy za lepsi ceny? Jak muzu zacit hrat PvP s naprostym minimem nakladu a jak casto si muzu dovolit abych umiral aniz bych prisel o skilly/itemy/majetek?
Ktere jsou lidi na podobne urovni s kteryma si muzu vybudovat kompaktni team 2 nebo 3 lidi s kteryma zkusime low level PvP a kde budu mit vetsi sance na preziti (treba proti nejakyma PK amaterama). Dale jsou na porade pravidelne treninky (sparring) s myma kamosema kde zkousime ruzne taktiky samotneho boje... a Sem tam si taky pockame a pojedeme 2-3 vs nejakeho osameleho TOP hrace.. sem tam padne i nejaka cool itema a zaroven budujeme svuj profil na shardu kde si nas zacnou vsimat dalsi TOP hraci ke kteryma se pozdeji chceme pridat
b) Nova generace: - WOLE .. to snad nemyslis vazne ze s takovyma shit itemama mam hrat PvP? Vzdyt se podivej na neho .. ma milion v bance a tu nejlepsi TOP vybavu .. vzdyt je to totalne nevyrovnane!! No tak teda vcera jsem si taky na sebe vzal TOP hadry a prisel o vsechno!!! .. Ja uz nic nemam, vzdyt s takovym systemem se to VUBEC neda hrat kdyz musim makat v dole 2 tydny abych si zase zahral na 5 minut PvP..

6) Seriozni PvP - Uz nam to docela jde s kamosema pravidelne pojizdime amaterska PKcka a zapojujeme se do normalneho PvP na serveru kde zaciname vyhravat souboje 2vs2 , 1vs1 , 3vs3 atd. Je tu mensi problem ze na nas nekdy vlitne presila a samotny PvP system nam neprijde vyrovnany (jak vzdycky zejo)

a) Old school si polozili otazku: - Jak vyresime to ze jich je vic nez nas (za nasi dobu orderu bylo pravidlne 15 vs 5) ? Jake techniky na utek funguji nejlepe a jak se muzeme pustit do PvP aniz bychom zemreli? Jak je odradime od toho aby nam nedavali resskill a horsekill kdyz uz nekdy zemreme? Da se s nema na necem domluvit? Muzeme pretahnout nekoho z nych k nam, obzvlast pokud je to nejakej uber TOP? Domluvime se nekdy s PKckama ze pujdou s nama proti nema? Guilda v ktere jsem me uz nestaci, ty lidi jsou fajn ale potrebuji se dat dohromady s lidma ktere jsou na TOP urovn ina tomto shardu abych prezil ten naval tech 15 vs 5. Jak se dostanu k tema lidma? Uz si me vsimli ze PvP mi docela jde .. co muzu nabidnout ja jim? Mam nejake triky ktere jsem se naucil? Zajimava mista na shardu o kterych oni jeste nevi? Triky s 3rd party programkama? Jaky je tento system PvP na tomto shardu? Mam nejake napady jak by ho slo opravdu vylepsit? Ktere jsou featury ktere by opravdu zlepsili hru pro vsechny zucastnene?
b) Nova generace: - Tento shard system je totalne k nicemu .. je jich 3x vic nez nas.. to se proste NEDA hrat .. navic nam furt davaji reskilly a horsekilly .. takhle dal to proste NEJDE... fakt NE!.. Musime zmenit system .. GM! prosim zmente to!!! PvP takhle zkolabuje a cely shard zemre!!!

7) UBER TOP PvP ELITE - Mame zkusenosti ze serioznyho PvP, pravidelne vyhravame proti presile a chceme se stat naprostym uber hustorem, jak na to?

a) Old school is polozil otazku: - Jak velky mam majetek? Jak casto umiram? Jak bezpecne muzu utikat? Kolik hodin tydne dokazu 'obetovat' na PvM abych si udrzel tento pomer propaleneho majetku v PvP , vs ztrat kvuli umirani a kolik toho si muzu dovolit riskovat abych si porad udrzel prijatelnou vysi bezpecneho utikani. Ktere jsou dalsi top 4 hrace s kteryma se muzu perfektne sehrat a s kteryma si muzeme dovolit cokoliv? Kdo je ten dalsi top hrac s kterym muzu vytvorit neporazitelnou dvojku? (Zase mluvim z vlastnych zkusenosti , v jednom okamziku jsme ja a Krtecek 'obklicili' skupinu 8 orderu kde nakonec se vsichni drzeli pohromade a bali utikat za nama .. kde jsme jich zabijeli jeden po druhem.. s tim ze jsme jeli koordinovane, cilene a meli vysoce ucinny system uteku kdyz uz nekdo zacal do nas palit)
b) Nova generace: - Naproto netusi co to je byt UBER TOP PvP Elite hracem .. Takove tady asi uz nejsou .. takze jedina otazka kterou si dokaze postavit je - Mami ja chci taky .. kde si sezenu tu rare newbie cetku s kterou budu TOP PvP hracem???

Posledni rada na konec: Zacnete uz hrat a prestante skucet ... PvP je player vs player a na systemu nezalezi.. coz znamena ze podminky jsou pro vsechny stejne .. a je to jen a jen o tom byt lepsi nez ostatni za stejnych podminek.

Dokazu tvrdit ze dneska kdybych hypoteticky venoval stejny cas jak kdysi na DP tak bych ovladl Endorem za 1 rok (aji bez svych GM informaci ktere jsem ziskal pres ta leta), mozna i driv (aji kdyz spousta lidi ma naskok nekolik let) a zase bych byl v top 5 nejvetsich PvP hustoru ktere kdy tento shard videl.. Je to proste o zpusobu premejsleni, detalni analyzu systemu a jednani s lidma... zbytek je jen dusledek toho

TheChosen - Master of Self, Servant to None

Profile WWW  

Ads
PostPosted: Mon Feb 14, 2011 11:53 am

Endor manager
Endor manager

Online: 00:00:00
Naprosto presne, pripomnelo mi to jednoho hustora na shardu battleground (pure pvp shard). Zabiju ho kdyz mobuje na HB v delu, lootnu. Za pul hodinu jdu okolo, on je tam zase, tak ho opet sejmu. Svete div se, on tam byl za pul hodiny zase, takze opet zemrel. A pak zase, a zase, zarval asi 10x....ten vecer byla plna vyveska toho, jak je to hrozny shard, ze se tam vubec neda expit a jak odchazi jinam. :lol:

http://www.sosariantales.com/Tale%2004% ... 20pker.htm

Profile ICQ  

PostPosted: Mon Feb 14, 2011 2:36 pm

Adept
Adept

Online: 240:17:13
hmm,sa musis v praci dobre nudit
co tak zalozit postavu,zacat hrat a spisat svoje akcie od zabijania kocicek po top killera?

Ten kto sa hra zadarmo nema pravo ziadat, moze len navrhnut,alebo poprosit o zmenu.

Profile ICQ  

PostPosted: Mon Feb 14, 2011 2:53 pm

Admin
Admin

Hannah: :roll: Misto abysis vzal nejake ponauceni od tech zkusenejsich tady mas akorat trapne kecy. Prace je taky PvP .. a hadej jak to dopadlo (nejen u me)

Na postavu na Endor abych ji hrat tak jak se ma hrat nemam cas .. bohuzel .. i kdyz Endor jsme staveli prave s myslenkou ze na nem budeme hrat .. ale pak uz zivot jel dal

Profile WWW  

PostPosted: Mon Feb 14, 2011 3:20 pm

Master
Master

Status: banned
No tak si udelejte 40 level postavy (udelejte ne naexpete) a dejte pvp treba s nakyma Cubakama/Comakama/17/Legion :wink:

Je musite zabit jak nic... vzdyt oni nejsou old school hraci jak vy :lol:

Profile  

PostPosted: Mon Feb 14, 2011 3:35 pm

Scout
Scout

Online: 1593:44:58
To co si popisal nie je rozdiel medzi oldschool hracmi a novou generaciou. Je to (hlavne) rozdiel medzi powergamermi a "obycajnymi" hracmi.
Ciele a metody powergamera su odlisne od cielov a metod ostatnych hracov. Zatial co powergamer hra aby bol v niecom najlepsi (a snazi sa ist najefektivnejsou cestou vzhladom na svoj ciel), obycajny hrac casto ziaden konkretny ciel vedome vybrany nema a prilis ho netrapi ze by mohol max level urobit 10x rychlejsie keby tyzden cital forum (hra to napr koli kamosom, pricom kompetitivna zlozka hry je prenho vedlajsia). Je to otazka preferencii. To ci bude z hraca powergamer, je dane jeho IRL povahovymi vlastnostami, ktore su dane geneticky. Clovek to nemoze moc ovplyvnit a vychova ma na to len maly vplyv.
Powergamer nie je "lepsi" hrac nez obycajny hrac (nemyslim v herne-skillovom zmysle). Rovnako ako futbalista nie je "lepsi" sportovec nez bezec maratonu. Pre hru ako celok by bolo prave lepsie keby ziadny powergameri neexistovali. Avsak obidve skupiny existuju a budu existovat.
Plakat nad tym, ze hraci su taki aki su, je absolutna strata casu. System sa da nastavit tak aby fungoval pri kazdej mentalite. Len treba chciet a rozmyslat.

Generacny rozdiel ma samozrejme vplyv na spravanie hracov. No medzi starymi a novymi hracmi nie je kvalitativny rozdiel v zposobe myslenia. To ze dnesny hrac odmieta hrat graficky zastarale hry, stazuje sa na obtiaznost, alebo nema trpezlivost s user-unfriendly interfacom, je dosledok obrovskeho mnozstva substitutov ktore ku kazdej hre dnes uz existuju. Preco by mal hrac hrat hru so srackoidnou grafikou, ku ktorej efektivnemu ovladaniu musi nedajboze este nieco programovat a pri ktorej musi stravit 5 hodin denne pocas jedneho roka, kym mu hra mozno dopraje pocit vitazstva, ked moze ist hrat nadhernu 3d hru pri ktorej sa citi ako vitaz stale (a teda ma z hry v konecnom dosledku lepsi pocit - coz je jediny ucel hry, ako aj kazdeho ineho produktu)? Vybrat si novsiu, lahsiu a krajsiu hru, ak lepsie uspokojuje hracove potreby (coz u vacsiny hracov u novsich hier plati), je racionalny krok a nie je v tom ziadna demencia ani degeneracia.
Protest starych hracov proti novej dobe je sposobeny skreslenymi spomienkami (efekt "zlate stare casy"). Pravda je taka, ze keby sa teraz zacali vyrabat hry na sposob oldschool klasik, ludi by to uz zdaleka nebavilo tak ako kedysi. Ani oldschool hracov. Kebyze ti zazrakom stratia pamat, s nadsenim by sa vrhli na WoW a o desat rokov by sme pocuvali aky bol WoW uzasny a nove hry aj s komunitou stoja za figu.

Profile ICQ  

PostPosted: Mon Feb 14, 2011 3:53 pm

Master
Master

xyz si ted vyslouzi ban za to ze tvrdi ze Demo a TheChosen nemaji pravdu. :lol:
a já nejspis taky

Profile  

PostPosted: Mon Feb 14, 2011 4:09 pm

Admin
Admin

4154 wrote:
No tak si udelejte 40 level postavy (udelejte ne naexpete) a dejte pvp treba s nakyma Cubakama/Comakama/17/Legion :wink:

Je musite zabit jak nic... vzdyt oni nejsou old school hraci jak vy :lol:

Tvuj komentar jen dokazuje muj prvni post a je videt zes nepochopil naprosto nic ... To NENI o levelu, skillu, itemama atd.. je to proces .. za 3 mesice bych na serveru zabil kohokoliv (staci si najit spravny okamzik a dat s snim cikanskou ferovku 5vs1).. Abych porazil nekoho v 1vs1 z TOP hracu bych potreboval aspon par mesicu detalne prozkoumat co funguje a co ne a jaka je nejefektivnejsi postava/taktika. Aji na DP jsem malokdy jel 1vs1 domluveno predem (protoze v takovych pripadech kdy slo o 2 TOP hrace to bylo o nahode.. dokonce jsem pred demem treba rovnou KOPoval protoze me to nestalo za to propalit 10 KVF svitku s vysokim rizikem ze u toho jeste zemru protoze mel Necro heal .. a ja nahody nerad)... vzdycky jsem hral PvP zakerne.. nejlepe kdy to souper nejmene ocekava.. a pro nejvetsi zazitek v tezke presile 1 vs 3

At tomu rikate powergaming nebo normalni hrani, princip je stejny, je to o zpusobu premejsleni .. chcete hrat PvP na urovni , tak si cestu najdete (at uz pres powergaming nebo normalni hrani) .. bohuzel cim dal tim vic tu cestu lidi hledaji skucenim na foru

Profile WWW  

PostPosted: Mon Feb 14, 2011 4:14 pm

Adept
Adept

TheChosen wrote:
Hannah: :roll: Misto abysis vzal nejake ponauceni od tech zkusenejsich tady mas akorat trapne kecy. Prace je taky PvP .. a hadej jak to dopadlo (nejen u me)

Na postavu na Endor abych ji hrat tak jak se ma hrat nemam cas .. bohuzel .. i kdyz Endor jsme staveli prave s myslenkou ze na nem budeme hrat .. ale pak uz zivot jel dal

ukaz mi,ze si skusenejsi, zaloz si postavu,logni a vyexpi ju
a ja rad budem svedkom,dokonca si ukratim cas na to,aby som sa na to mohol pozerat a naucit sa od teba mudrost old chool hracov

co sa tyka toho,ze nemas cas - vid demov podpis

ano,tvrdit nieco dokazes (to dokaze kazdy),ale skusit to v praxi,to dokaz a este tou praxou ukaz,ze mas pravdu
za teorie sa nobelovky nedavaju

povedz,ako dlho si nelogol?

Ten kto sa hra zadarmo nema pravo ziadat, moze len navrhnut,alebo poprosit o zmenu.

Profile ICQ  

PostPosted: Mon Feb 14, 2011 4:20 pm

Admin
Admin

To je vsechno pekny , az na to ze ja to uz dokazal (nejen v UO a nejen na jednom serveru) .. dokazovat nikomu dalsimu uz nemusim ani nepotrebuji a uz vubec ne nekomu jako tobe. V dobe kdy jsem ownoval v UO na DP , Battlegroundu a Trinity shardu predtim, tobe bylo 10-12 let a ses teprv ucil pocitat na zakladni skolce.. takze naprosto netusis jake jsou moje schopnosti v UO a jak jsem jich dosahl a proc tvrdim ze na systemu nebo dokonce hre nezalezi. Kdo si myslis ze postavil PvP system na Endoru a funguje do dnes? GM Crafty? .. Byli to TOP UO hraci z old schoolu .. to chci videt jaky system by postavili dnesni generace

Naposled jsem logl pred 5ti dnama takze jses zase vedle (ne ze by to melo neco spolecneho s necim)

Profile WWW  

PostPosted: Mon Feb 14, 2011 4:58 pm

Newbie

Já osobně když jsem začínal hrát endor neměl jsem cíl být pvp ubah skillerem a myslím si že nikdo tak nepřemýšlel lidi to začali hrát protože to hráli jejich kámoši nebo to u někoho viděli. Podle mě zatím nikdo lepší hru než uo nevymyslel ti kdo tady hrajete dýl vidíte že lidi co to přestali hrát většina z nich se stejně vrátí! Těžko v tvém případě by ses dostal do čela tabulky aniž by jsi musel joinou jednu z guild které hrajou pvp na nějaké úrovni ale to by jsi musel hrát s tzv. novou generací! Nevím sice koho myslíš old playerama když lidi co na tomhle hrajou aktivně pvp jsou tu většina téměř od začátku ale budiž. Ve všech guildách co teď aktivně hrají pvp jsou dobří pvp hráči určitě ne všichni ale v každé z guild jich pár je a myslím si že ty s krtkem by ste neobklíčili nic! Závěrem se mi vůbec nelíbí tvůj pohled na jak ty říkáš new playery aspoň člověk vidí jak se na nás gm dívají podle tvojich citací!

Profile ICQ  

PostPosted: Mon Feb 14, 2011 5:00 pm

Adept
Adept

TheChosen wrote:
Naposled jsem logl pred 5ti dnama takze jses zase vedle (ne ze by to melo neco spolecneho s necim)

ani nema,pytal som sa len kedy si logol

ty si fakt myslis,ze si chosen,ked len tak utocis do cloveka,ktoreho ani nepoznas,ze?
vsade si bol,vsetko videl...chrobak truhlik z ferda mravca?
ked nepotrebujes nikomu nic dokazovat,naco ten clanok?
a ked uz si to zvladol tolko krat,preco nie este raz?

Profile ICQ  

PostPosted: Mon Feb 14, 2011 5:40 pm

Newbie

Online: 2374:46:05
Jak tu uz nekdo psal.. není to vubec zadnej rozdil mezi old skool playery a novou generaci jak ty rikas ale mezi powergamerama a obycejnyma hracema.. Sam si rikal, ze na to aktivni hrani uz nemas tolik casu.. takze nevim, podle ceho soudis mysleni lidi pri pvp na nynejsim Endoru oproti pvp treba na DP pred 10ti lety.. je to totalni hovadina, vzdycky tady byli a budou lidi, kteri chcou neco dokazat v te urcite hre a ridi se podle toho tvyho popisu "old skool pvpera" a lidi, kteri to hrajou svatecne..

Profile  

PostPosted: Mon Feb 14, 2011 5:57 pm

GM team leader
GM team leader

Online: 1638:43:32
Vždy záleží na člověku a jeho cílech. Chosen porovnal powerplayera a skučila. A upřímně oba typy hráčů na Endoru jsou. Hlavní problém současné doby je to, že skučilů extrémě přibývá a důvodem většinou bývají právě hry, které strkají hráčům vše pod nos. Pokud můžu přeformulovat Chosenův text, tak jde spíše o to, že hráč sám musí hledat to, co chce ve hře prožít, místo toho, aby nadával na systém a vývojáře. Pakliže brečíte, že jeden hráč něco má a vy ne, tak vždy spadáte do kategorie skučilů. Pakliže toho dosáhl on, můžete toho dosáhnout taky a opět záleží jen na vás.

Profile ICQ  

PostPosted: Mon Feb 14, 2011 7:05 pm

Adept
Adept

keby to bol facebook,dam na posledne 2 prispevky like
:D

Profile ICQ  

PostPosted: Mon Feb 14, 2011 7:21 pm

Adept
Adept

Online: 1536:15:50
Reg. players: 1
Pozor, zdání klame, pořád zůstává velká část lidí, kteří tu analýzu dělají a cestičky si nacházejí. Buď o nich z fóra nevíte nebo se dotyční podílejí i na tom skučení, ale jakmile se objeví herní nevyrovnanost nebo bug, vyjde všechna vynalézavost najevo :-) Zas tak hrozné to zkrátka není, jen to křičení je slyšet nejvíc.

Endor je skvělý v tom, že i newbík (pokud má mozek) bez výbavy je v PvP platný díky samotným skillům své postavy a může si zaběhat. Není potřeba otevřít Stratics, opsat vzorečky, vzít do ruky kalkulačku, postavit si optimální template s výbavou a pak ji měsíc harvit z NPC, aby měl hráč nějakou šanci uplatnit se v PvP. Prostě si vezmu svého priesta, základní equip, partu kamarádů, a jde se zkoušet. I tento nejlínější, časově nejúspornější a zcela nenaplánovaný přístup přináší zábavu (a občas i úspěch).

Problém skučilů, tentokrát ale výhradně endorských, je podle mě hlavně nepochopení principu PvP v Ultimě jako Team vs. Team. Pokud jsem největší hustokrutor, mým cílem je zabít a přežít, o nic jiného nejde. A jestli získám výhodu nakoupením výbavy, numerickou optimalizací, tréninkem, jednoduchou přesilou nebo horoskopem, je to úplně jedno. Ty jsi mrtvej, my ne. Smiř se s tím :-) Když jsem jako 16tileté ucho s kamarády běhal po Britanii a pojížděli nás PK, ani ve snu nás nenapadlo někde dělat výlevy ohledně toho, jaká je to neférová přesila. Tehdy (a rozhodně nejsem žádnej ouldskůl) to snad ani nikdo nedělal. Na Endoru, alespoň soudě z vývěsky, vládne všeobecná vzájemná nenávist, a pak když se najde větší skupinka PvPerů, co ovládnou shard, nikdo není schopen se domluvit na nějaké jednotné opozici.

Profile ICQ  

PostPosted: Mon Feb 14, 2011 7:24 pm

Master
Master

Online: 1652:13:32
Vždyť Demo a Chosen opakují pořád to samé už několik let dokola. Překvapuje mě, že je z toho ještě pořád někdo překvapený. Úvodní post, to je zase klasická přibarvená černobílá pohádka, kterou jako obvykle beru spíše s laskavým úsměvem.

To první je popsaný ideální postup powerplayera s kapkou hrané naivity (aby to působilo reálněji), který navíc ani nemusí fungovat, protože to je očividně člověk, který se víc spoléhá na tabulky a stránky a kdejaké "výzkumy" než na cit ve hře. Takhle nehrál víceméně nikdo, kdo začínál s uo. Ani teď ani předtím. Chybí tam jakékoliv nadšení ze hry, zkoumání samotné mapy, jak to všechno funguje a spousta, spousta neúspěchů. Je nesmysl si všechno zjistit předem a předpokládat, že díky tomu je výhra jasná. Imho nejlepší pvper se obvykle stává z takových, kteří se nebojí prohry. Často pak z osamocených pk (nebo malých skupinek), kteří většinou musí řešit svojí nevýhodu.

To druhé je obyčejný retard. Byli dřív, jsou i teď. Teď jich je více. Souvisí to hlavně s rozvojem technologií a rozšíření mezi širokou masu lidí, kdy se k tomu dostávají postupně jak mladší, tak hloupější lidé. Nicméně to neznamená, že chytří, vynalézaví a šikovní lidé už neexistují. Akorát jich je na průměrného dementa méně a tím více pak vyčnívají.

A jinak Endor je kapitola sama pro sebe. Tady na uplném počátku ještě byla relativně starší populace, pak se zlepšením připojení postupně mládla a nyní už zase stárne (protože nových hráčů je absolutní minimum). S tím, že teď už jsou všichni znudění, líní, neradi zkouší něco nového, neradi chodí do nejistých fightů. Tenhle stav je pak jedna z nejhorších věcí, co MMORPG může potkat.

CSFD // CBDB

Profile ICQ  

PostPosted: Mon Feb 14, 2011 7:56 pm

Scout
Scout

Mahdi wrote:
Vždy záleží na člověku a jeho cílech. Chosen porovnal powerplayera a skučila. A upřímně oba typy hráčů na Endoru jsou. Hlavní problém současné doby je to, že skučilů extrémě přibývá a důvodem většinou bývají právě hry, které strkají hráčům vše pod nos. Pokud můžu přeformulovat Chosenův text, tak jde spíše o to, že hráč sám musí hledat to, co chce ve hře prožít, místo toho, aby nadával na systém a vývojáře. Pakliže brečíte, že jeden hráč něco má a vy ne, tak vždy spadáte do kategorie skučilů. Pakliže toho dosáhl on, můžete toho dosáhnout taky a opět záleží jen na vás.

Hrac nemusi nic. Ten kto nieco robit musi, ak chce prezit, je GM team. Hraci budu uz len horsi (vo vasom chapani slova "horsi"). Stale mi to pripada ako by ste cakali na nejaky zazrak. Hraci sa z nicoho nic na vas vysneny ideal nepremenia.

Ku skucilom existuje pekna analogia v GM teame. Vies aka to je?

Profile ICQ  

PostPosted: Mon Feb 14, 2011 8:13 pm

GM team leader
GM team leader

Online: 1638:43:32
Ano hráč nemusí nic dělat, ale pak nevím, proč vůbec sedí u nějaké hry. Opravdu se nehodlám podbízet znuděným hráčům, co lognou a čekají až přijde GM a zabaví je. GM team musí dělat to, co uzná za vhodné vzhledem k politice shardu. Pakliže uznáme, že nemá smysl tvořit shard pro aktuální populaci Endoru, tak nebude problém Endor zavřít. Prozatím ale věřím, že to smysl má.

Profile ICQ  

PostPosted: Mon Feb 14, 2011 8:35 pm

Scout
Scout

Mahdi wrote:
Ano hráč nemusí nic dělat, ale pak nevím, proč vůbec sedí u nějaké hry. Opravdu se nehodlám podbízet znuděným hráčům, co lognou a čekají až přijde GM a zabaví je. GM team musí dělat to, co uzná za vhodné vzhledem k politice shardu. Pakliže uznáme, že nemá smysl tvořit shard pro aktuální populaci Endoru, tak nebude problém Endor zavřít. Prozatím ale věřím, že to smysl má.

Sedi u toho, pretoze sa chce bavit. A sadne si ku hre, o ktorej si mysli, ze ho zabavi najviac pri najmensej namahe. Moznosti ma tolko, ze by vsetky hry nestihol vyskusat do konca zivota.
Ostatne hry stale zvysuju zabavu a znizuju namahu, zatial co Endor ostava prinajlepsom rovnaky. Tym sa endorska zabavnost relativne znizuje a namaha relativne zvysuje. Ako dlho si myslis ze to takto moze ist?
Nikto nehovori, ze ma hracov bavit GM. Ingame interakcia s GM je pre vacsinu hracov zanedbatelna zlozka zabavy. Bavit ich ma system. Ale na to aby splnoval svoju funkciu, musi byt nastaveny so zretelom na realnych hracov so vsetkymi ich chybami, nie na predstavy o tom ako by mal podla niekoho spravny hrac vypadat.

Profile ICQ  

PostPosted: Mon Feb 14, 2011 9:34 pm

Admin
Admin

Tak to jste me fakt presvedcili tim ze jste rekli ze dneska na Endoru existuji TOP PvP hraci ... Samozrejme ze existujou , v kazdem PvP systemu jsou TOP hraci danneho.. otazka je jak jsou na tom v porovnani s oldschoolem .. A samozrejme jsem se bavil o celkovych generaci a jak to vypadalo obecne.. i za dob na DP byli lamy a vzdy budou .. akorat jich bylo daleko mene a taky skuceli mene. Kdyz uz se shodneme ze tech skucilu je daleko vic dneska .. pak je pochopitelne ze i ty TOP hraci budou mekciho kalibru (vyjimky akorat potvrzuji pravidlo)

To je jinak snad jasne ze UO je komplexni zalezitost .. zde jsem se bavil jenom o tech hracu ktere hrajou tu hru jenom pro PvP (powegamer neni to same jako HC PvP player.. znam spousta poweragmeru ktere honi itemy, levely, PvM nebo jine cetky)... a ne to neni vymyslena cesticka.. mluvil jsem z vlastnych zkusenosti (ostatne jak vzdycky.. nerad kecam do veci ktere jsem neprozil na vlastni kuzi).. Tu cestu jsem pouzil na DP, Battlegroundu a Shadowbane ... a 2 tydny na WOW (skoncil jsem v bode 3) .. UO jsem si uzil na jinych shardech predtim (ten prozitek ze hry, obevovani mapy, tezba v dole a staveni baraku).. na DP jsem sel s krkem s naprosto jasnym cilem.. namakrovat postav a hrat PvP (uznavam ale ze jsem na zacatku nevedel ze mame na to dostat se do top PvP.. chteli jsme jen hrat PvP).. Je to jedina cesta ? Samozrejme ze ne ... Elite TOP PvP hrace poznate podle toho ze prosel svoji unikatni cestou a nikdo nechapal vetsinu veci co dela..

Proc jsem napsal clanek? Protoze jsem premejslel nahlas.. nebo v tomto pripade pres klavesnici.. minuly topic me dospel k nekolika zaveru ktere jsem si chtel jen tak pro sebe shrnout a dat na papire .. UO jak vzdycky dokaze cloveka zapremejslet a naucit hodne do zivotu. Uz jen fakt ze jsem her, sportu, skupin, kamaradu, statu, mest, firem, skol atd atd zmenil hodne za poslednych 12 let ale UO zustava i kdyz malou casti meho zivota znamena ze 'neco na tom bude'.

Ze s tim vetsina lidi nesouhlasi? To je naprosto normalni a logicky .. kdyby vetsina lidi souhlasila semnou tehdy nebo ted.. tak by na tom byli stejne jako ja a nikdy bych se v tom TOP PvP nedostal ... Take uz ze zakladnyho principu TOP PvP se da dosahnout jen originalnim premejslenim ktere lidi bud' nebudou chapat nebo s tim nebudou souhlasit (takze to nemuzou pouzit proti vam) .. Ostatne tak jak vsude v zivote..

Profile WWW  

PostPosted: Mon Feb 14, 2011 9:44 pm

Admin
Admin

Mahdi wrote:

Dokud lidi budou prichazet na Endor a budou odchazet tim ze si vezmou sebou par uzitecnych lekci do zivota... tak to smysl podle me mit bude.

Dokazu ale mluvit jen za sebe.. na Endoru jsem se zacal podilet abychom vytvorili perfektni PvP system na kterem pak budeme hrat.. ani nevite jake byli hadky kolem toho jestli mag bude stat pri kouzleni jako u vsech modernych her nebo bude behat. Casem ale jak jsem pochopil ze uz asi znovu hrat nebudu .. tak jsem pokracoval uz jen protoze me to bavilo vytvaret neco co bude mit pozitivni vliv pro spoustu lidi.

Endor neni postaven aby byl jen kdejaka hra.. a proto je i tak tezky a opravdu uspeje malokdo. Osobne jsem se vzdy snazil tvarovat Endor (kazdy quest, kazdy dung nebo barak co jsem postavil nebo problem co jsem vyresil kdyz byla nejaka hadka atp) tak aby lidem dal neco co se jim bude hodit do kazdodenniho zivota. Nejvetsi osobni dilo na Endoru povazuji quest bohu slunce.. kdy vyherce se hledal par tydnu .. a ten clovek ktery vyhral se pak hned stal jeden z lepsich GM ktere jsme kdy meli (o to vic to bylo super protoze RP pribeh vypravel o tom ze vyherce bude privitan mezi bohy) .. takze to dopadlo naprosto perfektne a vsichni si z toho odnesli toho strasne moc .. aji tech 99% lidi ktere chciplo hledanim odpovedi

A o tom presne Endor je .. naucit lidi jak prekonat sami sebe .. a dostat se na tu dalsi uroven ... Vec kterou vam dnesni moderni MMORPGs a single hry uz nedaji.

Vite jinak jaka je vyhoda neustale klesajici urovni hracu? ... Vyhoda jsou vyjimky .. Ten kdo se dobojuje na hodne vysokou uroven v takove komunite se jednak nauci toho hodne a Endoru taky pak venuje toho hodne (pokud se prirozenim zpusobem pak vyda do rad GM). Za dob oldschoolu jsme meli hodne prikladu kolem sebe odkud se poucit.. ale dnesni hrac ma tu cestu tezsi kdyz se nema na co poohlizet... Zase kdyz uspeje je to o vic vzacny pripad

Profile WWW  

PostPosted: Mon Feb 14, 2011 10:33 pm

Newbie

Online: 972:49:49
Reg. players: 16
No, jako byvaly powerplayer na andarii musim s vetsinou textu chosena souhlasit. Ale naprosto se mi nelibi styl podani, jelikoz je to snad nejegoistictejsi text, co jsem kdy cetl. At uz tady hraji poweri, skucilove a nebo lidi proste a jen pro zabavu (zdrave nic nehroti...) meli byste se k nim chovat slusne. Sami to po nich vyzadujete a i kdyz vy jste ti, kteri tvori zabavu, tak hraci jsou ti, kteri tu zabavu dale rozvadeji. Obe komunity jsou na sobe zavisle. GM potrebuji hrace a naopak, jinak by to proste neslo. Takze pokud chcete hracum nejak pomoct, dat jim nejake rady jako ti zkusenejsi, delejte to prosim alepson na urovni a ne stylem ja jsem king aty jsi buhvico. Takhle hrace akorat podrazdite a ty nove naprosto odradite. Kdyz jsem tahal hrace z Andarie na Endor, tak se me ptali... Endor? To je ten shard s tou velice vtipnou tabulkou? At uz je pravdiva nebo neni, je to blitek, na ktery inteligentni jedinec pohlizi negativne. Takze tohoto chovani bych se vyvaroval pokud mate zajem o dalsi rozvoj endoru.

Ackoli se to tak moc netyka samotneho postu, myslim ze je dobre to sem napsat.

Profile ICQ  

PostPosted: Tue Feb 15, 2011 6:07 pm

Skučil

Online: 230:34:40
ono se s Chosenem dá v zásadě jenom souhlasit - pokud chce člověk opravdu hru "vyhrát", pak je to víceméně bezchybný motivační text

jenom si myslim v jedné věci opak - úroveň pvp jde všude nahoru, co se týče UO
na všech shardech samozřejmě přibývají i nějací nový hráči, ale velkou část jádra tvoří ti staří, pořád ti stejní..
ta širší pvp "špička" - počítaje lidi, kteří zvládají makra a vědí co mají mačkat a kdy - je rozhodně širší...

příklady sou nasnadě, nejvíc sem toho nahrál na Kelevaru (opravdu dost let zpátky) a cca 5 let na Endoru
na obou shardech jsou jednotlivci, kteří stále vyčnívají nad ostatní, už ne tak várazně ale vyčnívají, kdežto dřív; a nebylo to rozhodně jen jejich skillem ale spíš neschopností zbytku, vyčnívali celé skupiny
na Kelevaru třeba legendární Hell a jména jako Anron,Fenrir, Alerion (toho jsem třeba viděl kterak v dole v Krondoru sám bojoval min 1v10 a NIKDO se x minut neodhodlal jít k němu na dosah kouzel) , Izual, Dark Angel .... jsem naprosto přesvědčenej, že by nad dnešním Kelevaru byli maximálně nadprůměrnou pvp skupinou a spíš by od současných pvp hráčů musejících bojovat v tužších podmínkách a vymýšlet pokročilejší řešení dostávali čočku

na Endoru třeba, a není to tak dávno, InQ ... nad jednou místní pvp legendou tu vlastně ohrnujete nos, jména jako Gereth (Ivelf zde), Šmoulinka (x let fungující jako symbol PK na Endoru) , Medicinman... a to je pitomých pár let zpět, vyčnívali velmi výrazně a byli postrachem všech modráků až na výjmečně (ovšem svým levelem spíše do současnosti patřící) silné skupiny ala Panzer (který měl taky výjmečné hráče a leadery jako Gilien)

a co dneska? dnes zvládá pvp na relativně slušné úrovni drtivá většina guild, je jedno jestli Růže, 17, Cube, Com, blah... vysoké levely, peníze, zkušenosti.. jestli bude někdo chtít zase vynikat takto extrémně, bude muset mít snad jen ještě vyšší level ... a to je už začarovaný kruh, který nové pvp hráče naopak odradí

na druhou stranu, jsou tu veterání, pk... liga masterů je prostě právě pro ty powerplayery, který pro hru chtějí obětovat víc než ostatní... ale když někdo nechce hrát pvp, důvod si vždycky najde

snad to nebudete brát jako propagaci jíných shardů, ale našel jsem starž rozhovor s jedním tím old school ubah pvp
rozhovor s Fenrirem

p.s. proč mám zrovna já jako jediný titul skučil :-D kolik let běhám s nahatym 26 level rangerem pk a nebrečim :P

Profile  

PostPosted: Tue Feb 15, 2011 9:23 pm

Adept
Adept

Online: 412:09:36
TheChosen wrote:
To je vsechno pekny , az na to ze ja to uz dokazal (nejen v UO a nejen na jednom serveru) .. dokazovat nikomu dalsimu uz nemusim ani nepotrebuji a uz vubec ne nekomu jako tobe. V dobe kdy jsem ownoval v UO na DP , Battlegroundu a Trinity shardu predtim, tobe bylo 10-12 let a ses teprv ucil pocitat na zakladni skolce.. takze naprosto netusis jake jsou moje schopnosti v UO a jak jsem jich dosahl a proc tvrdim ze na systemu nebo dokonce hre nezalezi. Kdo si myslis ze postavil PvP system na Endoru a funguje do dnes? GM Crafty? .. Byli to TOP UO hraci z old schoolu .. to chci videt jaky system by postavili dnesni generace

samozrejme chosene.. vy ste ti nejlepsi a nemusite nam nic dokazovat, takze to dal budeme brat jako ze je to jen spousta kecu.

to ze ste to ownili nekde na dp nikoho nezajima.. vis proc? protoze nejsme na dp, a endor prece ma s ultimou spolecnou jen grafiku, nebo se pletu? protoze se mi zda ze presne toto napsal nekdo z tymu. dp je jinak nastaveny, na dp hrajou/hrali jini hraci.

ja osobne nepotrebuju videt, jak ste perfektni, protoze me to nezajima, ale neni duvod to tu cpat do hracu, kteri sice nehrali na dp, nebo hrali o dost kratsi dobu nez ty, kteri sice nevytvareli endor, ale svym zpusobem na tom endoru hrajou postavy i dyl nez ty a to pvp taky.

kdyz se tu ohanis pvp systemem endoru, tim jak ho postavili old school hraci, uvedom si, ze mysleli jen na svou dobu (vazne old school) a ze v tuto chvili je to pvp nastaveny SAKRA SPATNE , vubec nikdo nemyslel na budoucnost, pvp nastaveny na iron (lol?) a max level 30? :D :D :D , ohanis se tu proste nesmyslama, uvedom si to

vis ono by se to stejne dalo rict i jinak... co kdyz si v te davne dobe byl proste prumernej hrac, kterej hral jen proti hodne neschopnym lidem, nebo lidem s hodne spatnym netem a hw?
nerikam ze to tak bylo, ale napadlo te to nekdy? pokud si jistej svym tvrzenim, dokaz nam to, do te doby ti to nezerem ;-)

Profile  

Ads
Post new topic Reply to topic  Page 1 of 4
 [ 98 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4  Next

Board index » Pokec
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

SitemapIndex SitemapIndex