* Register   * Advanced search 
Search for:

Post new topic Reply to topic Board index » Pokec Go to page Previous  1, 2, 3, 4
Author Message
PostPosted: Wed Feb 23, 2011 11:28 pm

Skilled
Skilled

Online: 109:16:52
Status: active
Reg. players: 0
To ja zazil teda Questy, ktere byly mnohem lepsi, jak pvp s TOP hracema v Delu kde se mydlilo 5 skupin nezavysle nasobe.

Na Endoru sem to nezazil, ale nektere RP akce (tim nemyslim, ze hraci musi hrat RP, ale ze ne nejaky quest brany timto duchem a ma vliv na dalsi zivot na shardu) byly naprosto vyborne.
Treba tento quest z nekonkurenceshopneho shardu (zde jednoducha videoupoutavka http://www.youtube.com/watch?v=HLNI3zbn7uM ) byl dechberouci, trvalo to skoro 1,5 roku (podzim 2005 - brezen 2007), ale stalo to zato.
Nebo Príběh Barnadeshe (ktery trval cca 4 mesice a prolinal se casove s Mesicnimi branami).
To byly alespon pro mne Questy jak se patri.

Ale je to vsechno o lidech. Na shardu kde byly vyse vypsane questy byla vyborna komunita na takova akce.
Napriklad na Endoru pri questu Strygalldwir(miniquest) lidi skoro nechapali, ze ponich postavicka chce nejaky material .... Ale quest to byl pekny. Mel hlavu - patu a nebylo to jen o tupem zabijeni.
Ale tu nato lidi proste nejsou zvykli.

A naprosto brutalni byl na Endoru ten quest co byl ve flashi...
Delalo ho spousta hracu z jinych shardu a vsem se saframentsky libil a hodne, opravdu hodne lidi si nanem vylamalo zuby (a nedelali to pro odmenu, delali to proto, ze je podobne veci bavi).

PS: Na Endoru je mensi problem s umiranim. Na shardech kde bez experience systemu si muzes dovolit na questu 20x umrit (maximalne prijdes o fame, pripadne o veci). Na Endoru, kdyz by nekdo 20x umrel na questu, tak verim, ze se jde dotycny obesit :P (Toto berte s velkou nadsazkou).

Jinak Chosen ma samozrejme pravdu v tom, ze je to hodne o charakteru.
Kdyz quest vedou lidi, kteri maji mezi ostatnimi respekt (ted nemyslim z pvp hlediska, tam klidne muzou byt prumerni, ale kterym to mysli-umi resit hadanky, kteri hru znaji a kteri neceho v te hre dosahli (jako treba tady Chrt), tak je radost questovat.
Delat questy s neandrtalcema kteri jdou tupe po lootu, neumi myslet a na hadanky se vykaslou... to by nikoho nebavilo.

Profile  

Ads
PostPosted: Thu Feb 24, 2011 1:05 pm

Skučil

Online: 230:34:40
takove kecy :roll: nejvetsi problem Endoru je urcite nedostatek "pribehovych npc", ehm.. tak to je absurdní, to je problém možná pro 10 starejch kmetů příchozích z nějakýho rp shardu

atmosféra a aktivita shardu roste a umírá s pvp, přesně jak píše Chosen, velká jména - "legendy" ... když si dva hrající kámoši z rl povidaj jak je zabila támhle Sněhurka, támhle na ně naběhlo InQ, tamten si vyjel tamtoho ...

a aktivita pvp na Endoru rozhodně není moc valná... problém je prostě systém, kdy má každej všechno - PK, Mastera, Veterána, modráka na zevl... nakonec z toto totiž výjde, že nikdo nehraje nic a jenom čeká na mapě až nějakej štuber objeví mastera v bance (kterej je ale jenom lákač, "free" pvp se v lize běhá raritně) nebo mrtvý npc v dungu ...

navíc je tu pořád ta samá komunikta... kdy naposledy vznikla silná pvp guilda (ať už pk nebo ligařská) z nových hráčů? ano vznikají nové guildy jako 17 nebo Legion, ale to jsou pořád ti samí hráči pod jinými tagy

a ona se ta taky stává díky přestřelenýmu level capu řekněme méně motivující... na pohodový hraní pk nestačí 25+ ale ten 30+, který měl být maximum... o lize nemluvě ... tam je 30 level naprosté minimum a ještě neni šance být top

ale lidi nakonec to pvp asi hrát stejně nechtěj, vždycky mi bylo záhadou, proč nikdo neběhá veterány... vždit je to na omezený level, všichni sou si rovni, dexa ještě tolik neruluje nad str... kolikrát sem s různým charem joinul veterány a za týden už raději koukal na filmy...

Endor je zkrátka opravdu HC shard, hrát stylem "lognu, zabojuju, odlognu" opravdu nejde

Profile  

PostPosted: Thu Feb 24, 2011 3:28 pm

Skilled
Skilled

Online: 109:16:52
Jo, PvP je velkym lakadlem. Na nekterych shardech je to jedina vec, kolem ktere se toci ekonomika.
Kazdopadne za ty roky sem se naucil ,ze zde nehraji jenom PvPeri,ale i zarputili dungari, crafti a questari, kteri muzou pochazet ze vsech tri skupin.

Verim, ze kdyby jsi nekdy zazil fakt poradny quest, tak mluvis jinak. A co vic, dnes se delaji napric UO shardy questy, jejichz vyreseni je zavysle jak na logice, znalosti sveta, dungarine tak i PvP.

Ja zadnou vetsi akci okolo Gurdoka/Krale/Shakala nezazil, takze nemuzu objektivne rict, jak to na Endoru v tomto smeru vypada, ovsem potencial to ma veliky. A toto pripadne zapojeni do questu i cistokrevne PvPery, ktere diky fightum quest radne oceni, strhne do reseni dalsich casti questu vice a vice lidi.

Jak rikam. TO,ze si to nezazil neznamena, ze by se ti to nelibilo.

Last edited by cAH on Thu Feb 24, 2011 6:49 pm, edited 1 time in total.

Profile  

PostPosted: Thu Feb 24, 2011 5:07 pm

Hero
Hero

Online: 2623:04:35
Status: disabled
cAH, co ty si zase za chytrolina? soude podle tvojeho join date a podle tvych prispevku je videt, ze si toho na Endoru opravdu moc nezazil.

Velkych komplexnich questu, kde se vyuzivalo jak logiky, tak pvm a pvp schopnosti tu bylo za prubeh dost, vcetne toho, ze za ne byly takove odmeny, ktere vsechny, kteri na to meli, vyburcovali do souteze na vsech urovnich. I novejsi komplexnejsi dungy od nekterych byvalych clenu E-teamu (napr. kohenuv raven castle ktery je dle meho vrchol endorskeho pvm a "tribute" kohenovym schopnostem) jsou koncipovane tak, aby pri pruchodu clovek musel uplatnovat jak logiku, tak hrubou silu a vecny pvm skill. A jelikoz hrajes ultimu, pvp je vsudypritomne.

Co si neuvedomujes je casova narocnost, a take prvotni napad ktery pro zhotoveni kvalitniho konceptu potrebujes, vsech ambicioznich global quest a dungeon projektu. Bez originalniho napadu nedas dohromady nic kloudneho, a i kdyz ten napad mas, limituje te to, ze vsechno pripravit trva stovky hodin. Nehlede na to, ze pokud nejsi stavar, skripter i aktivni hrac vsech odvetvi Endoru, tak to sam dohromady nedas, tudiz te brzdi i ostatni lide. Takze si tyhle priblbnuty komentare nech pro sebe, jestli jsem si na Endoru neco uzival, tak to byly globalni questy (at uz chosenuv quest bohu slunce, kdysi davno phobos a deimos, oba chrtovy chramy osudu a nekolik dalsich velkych globalnich questu ktere tu byli). Bohuzel, nejde mit kazdej den novy quest ktery zabere tri mesice na splneni.

Chyba, ktera tu je uz odzacatku je, ze se Demo uprel az tak nemistne na vecnou stranku shardu a vubec se neohlizel na pribehovy dej Endoru jako takoveho. Kdyz se podivam celou historii endoru, tak je to jak hybridni mozaika ruznejch pribehu od ruznych gamemasteru, kteri tu pusobili, takze celkove to nema ani hlavu ani patu a clovek z toho nic nema. Endor ztratil koncept toho, ze by clovek sam mohl tvorit dejiny shardu. Storyline endoru je rozporcovany, nejednotny, casto se spatnymi prvky uz jinych pribehu. Cely esq je hrozna slatanina a nejaky soucasny snazeni se kolem shakala, gurdoka a ja nevim koho je spis k breku. A sjednocovat to ted, deset let po otevreni shardu, uz je skoro nemozne. Nejvetsi hodnota dejin shardu je, ze jsou jako kniha. Otevru ji na strance, zactu se a reknu si: tam jsem byl, to jsem delal, v tehle bitve jsem valcil a tady moje pout skoncila, ale zasazene do velkeho bezmezneho sveta. To Endor nema a pritom to, by ho vyvysovalo nad vetsinu ostatnich her. Knihu Endor bych ted urcite necetl.

Co se neda Endoru uprit je pvp. Osobne nejlepsi pvp ze vsech her ktery jsem kdy hral jsem poznal na Endoru. Endorske pvp je rychle, dynamicke, s mnoha ovlivnujicimi faktory a jistym faktorem nevyspytatelnosti, s tim, ze clovek muze vyuzit spoustu veci momentalniho bojiste na svoji stranu. Samotne prepinani mezi dvema rychlostmi (mount/demount), je myslenka, kterou clovek casto nevidi a ktera posouva pvp o uroven vys. A takovych veci ma ultima opravdu hodne. Napriklad ve wowku ma clovek par battlegroundu, par aren a veskere pvp co tam zaziva je porad stejne. O pvp ve svete se neda vetsinou mluvit jako o pvp. A to nepocitam to, ze wow pvp se vetsinou odehrava na placku velkem jako Daug banka, postavicky jsou temer staticke a neni v tom nic zabavneho.
Ovsem limitujicim faktorem Endor pvp jsou lidi. Lidi tu neumi prohravat, kdyz nemaji 95ti procentni sanci na uspech, pvp hrat nejdou. Vsechno je opatrne, nespontalni, predem vypocitane, vetsinou ve stylu gang bang.
A bohuzel to jiny ani nebude, lidi si ty nejlepsi veci na Endoru- pvp, nevazi a nehrajou ho. Je to vecna skoda.

V cem naopak Endor (kdyz srovnam napr s wowkem) hodne zaostava a nejspis uz ani nikdy nedozene, je pvm.
Demo tohle nerad slysi, ale bohuzel je to naprosta pravda. Driv jsem wowko taky odsuzoval, a v nekterych aspektech porad osduzuju, ale nejzabavnejsi pvm ktery jsem kde hral je prave na wowku.
Je to paradox, ale Endor pvm se wow pvm nevyrovna prave kvuli systemu, tzn ztrate veci pri smrti, prave z toho duvodu, ze wow pvm je delane tak, aby clovek MUSEL umirat. Progres kterekoliv instance, at uz toho nejlehciho pitomeho naxxramasu, je zezacatku doprovazen umiranim. Clovek umira a umira, promysli a uplatnuje taktiky, kterymi se snazi daneho bose udolat.
Kazdej boss ma svuj specificky nejmin trifazovy encounter, kazdy fight s bosem se meni na nelitostny pet-deseti minutovy souboj na zivot a na smrt, kde kazdy clen raidu musi delat vsechno co se po nem chce a bezchybne, i nefunkcnost jednoho clena party vyusti ve smrt cele grupy a i kdyz vscihni fungujou, casto se umre. Samotny kazdy boss ma velikou radu spellu, abilit i fazovych specificnosti, na ktere parta musi velice specificky reagovat, tri vteriny nepozornosti a musis znovu. Kdyz jdes poprve na jednoho bose, muzes tam stravit klidne i tri hodiny a nezabit ho, nezabijes ho stestim, ale tim, ze dokonale vypilujes taktiku, ktera kazdemu rika jak a kdy se chovat. A prave obtiznost wow pvm se neda s endor pvm vubec rovnat a endor pvm si ani nemuze dovolit mit takove pvm. Na endoru si ani nevsimnes, ze si bose zabijel, na ty opravdu "tezky" se obcas hodi i novej reboost a poblesujou se zbrane. Vsechny nedor dungy jsou monotoni bouchani mobu, kde mag hodi spunt ke zdi, kdyby nahodou priestovi spadl internet, aby mela parta kam zabehnout.
Ale s tim se bohuzel neda nic delat, vzhledem k systemu ultimy a stari hry, predpokladam, ze by se ani naprogramovat nic podobnyho v ultime nedalo.

Vsechno ma svoje plus a minus, endor svojich plus ma hodne, neco by mohlo byt lepsi, neco by melo byt lepsi ale bohuzel byt lepsi nemuze, ale obecne hraci na endoru maji veci, ktere se jinde nevidi, a bohuzel, jich nevyuzivaji.

z azerothu? blbe, kopnout do uc, zepelinem do og odtamtud pres barens do tb.. jednoduchy slang

Profile WWW ICQ  

PostPosted: Thu Feb 24, 2011 6:34 pm

Newbie

Online: 257:52:33
Patriarch wrote:
cAH, co ty si zase za chytrolina? soude podle tvojeho join date a podle tvych prispevku je videt, ze si toho na Endoru opravdu moc nezazil.
Hmm súdiť podľa registrácie na forume? Tipol by som si,že je to Tomák.

Profile  

PostPosted: Thu Feb 24, 2011 7:32 pm

Adept
Adept

Online: 1654:48:32
Ke questům bych se vyjádřil jen takto. Účastním se pouze craft questů, protože na všech jiných bojových jsem našel max tak lag=>smrt vylocení npc=> žádný ress od modráků=>zabití npc=> vylocení npc (mé itemy) modráky. Poslední quest co jsem si užil byl quest chrám osudu s Panzerákama a to už je hodně hodně let. Takové questy se Shakalem, kterej jednou za čas dojde obsadí vesnici a chce ingoty a materiál nevím jestli je správná cesta :)
Jinak to co napsal ratpile je naprosto výstižné. Štuber - bojovat v dungu / odkopnout naběhnout za pk/mastery odlog běhání za pk dostaneš pojezd od gangu masterů - relog masteři masteři už jsou odlog a furt dokola..
Nehledě na to, že by se štubeři měli zakázat :)

Profile ICQ  

PostPosted: Thu Feb 24, 2011 8:06 pm

Adept
Adept

Online: 00:00:00
S temi questy souhlasim s overlordem, presne to vystihl.

Jsem všemi 10 pro zruseni stuberu :!: Nechapu jak to, ze je to na tak HC shardu porad jeste podporovane.

Leshrack - mocný zvířecí přítel temna.

Profile ICQ  

PostPosted: Thu Feb 24, 2011 9:26 pm

Admin
Admin

Online: 46:36:17
Na GM foru se rozjela diskuse ohledne stuberu pred nekolika dnu ... a zatim to vypada ze nejake zmeny z toho vyjdou.

Jinak Patriarch to sepsal dobre .. samozrejme se smrti bez ztratou itemu nesouhlasim (je to o preferenci hracu .. ale me se libi system kde itemy se ztraceji .. pak je to daleko pestrejsi a nebezpecnejsi) .. Nic se mi nevyrovnalo pocitu otevreni mrtvoly a lootovani vsemoznejch dobrot :) (Rekord na DP byl pul milionu v GP z jednoho orderaka.. coz bylo hodne penez.. prakticky cena skladacky)

TheChosen - Master of Self, Servant to None

Profile WWW  

PostPosted: Thu Feb 24, 2011 9:33 pm

Ancient
Ancient

Online: 1669:24:00
a to je problem... ked to navrhne hrac, tak sa to bere ako plakanie a neschopnost hraca...
zrazu... kolko to je ? rok? sa to zacne riesit na gm fore a vyzera ze niake zmeny preca len budu...
namyslenost adminov nepozna hranic...
ocakaval ze za 2 roky sa zacne nieco robit s pvp po lvl 30...

Profile ICQ  

PostPosted: Thu Feb 24, 2011 9:53 pm

Adept
Adept

Online: 1536:15:50
Reg. players: 1
doncek wrote:
Jsem všemi 10 pro zruseni stuberu :!:

Taky jsem, prosím, pro zrušení štuberů. A taky pro zrušení nemocí, válek a ranního vstávání, nechápu, jak to může lidstvo pořád ještě podporovat.

Expertům na questy a globální dějové linie nemůžu než doporučit, aby se předvedli. Na Endoru můžete uplatnit talent výtvarný, vypravěčský, literární, překladatelský, dramatický, rétorický, technický, možná i hudební. Můžete vylepšovat NPC questy, pracovat na ESQ, dělat dlouhodobé questy ve hře, které budu vypiplané, vybalancované, napínavé, hráč je bude moci ovlivňovat, budou obsahovat originální hádanky a zároveň žár bitvy, a všichni vás za ně budou milovat. Nedovedu si představit, že by vás Mahdi s čímkoliv, co tu padlo, odmítl :-) Bez jakékoliv ironie nebo popichování říkám: zkuste si to. Já když jsem byl svědkem jednoho questu, jež se zval logickým, a spočíval v hledání kamenů po světě, tak mě taky napadlo, že by šlo vymyslet něco originálnějšího. Jenže jsem to nemazal organizátorovi po ksichtě, zamyslel se a vypadly z toho dva questy, které sice nebyly nijak světoborné, rozsáhlé a neotřásly endorskými historickými anály, ale měly punc jedinečnosti a myslím, že se líbily.

Patriarch wrote:
Nehlede na to, ze pokud nejsi stavar, skripter i aktivni hrac vsech odvetvi Endoru, tak to sam dohromady nedas, tudiz te brzdi i ostatni lide.

A to je právě ta chyba. Proč musíš nutně mířit na gigantický ultimátní projekt endorského suprapříběhu? Jako medik si taky neřekneš, že když asi nikdy nevymyslíš elixír mládí, tak nemá cenu se do medicíny pouštět. Pokud si vhodné lidi nelze zařídit, stačí si nastavit reálné nároky a neexistuje odůvodnění, že by byl míček na cizím hřišti.

Profile ICQ  

PostPosted: Thu Feb 24, 2011 10:14 pm

Admin
Admin

Quote:
Expertům na questy a globální dějové linie nemůžu než doporučit, aby se předvedli. Na Endoru můžete uplatnit talent výtvarný, vypravěčský, literární, překladatelský, dramatický, rétorický, technický, možná i hudební. Můžete vylepšovat NPC questy, pracovat na ESQ, dělat dlouhodobé questy ve hře, které budu vypiplané, vybalancované, napínavé, hráč je bude moci ovlivňovat, budou obsahovat originální hádanky a zároveň žár bitvy, a všichni vás za ně budou milovat. Nedovedu si představit, že by vás Mahdi s čímkoliv, co tu padlo, odmítl :-) Bez jakékoliv ironie nebo popichování říkám: zkuste si to. Já když jsem byl svědkem jednoho questu, jež se zval logickým, a spočíval v hledání kamenů po světě, tak mě taky napadlo, že by šlo vymyslet něco originálnějšího. Jenže jsem to nemazal organizátorovi po ksichtě, zamyslel se a vypadly z toho dva questy, které sice nebyly nijak světoborné, rozsáhlé a neotřásly endorskými historickými anály, ale měly punc jedinečnosti a myslím, že se líbily.

+1 .. Nevite jak to chodi dokud to nezkusite..
Navic krasa questovani a GMkovani je spontanita a fakt ze jeden napad vede k dalsimu atd atd. Malokdo vi ze Avalon puvodne mel byt mensi zamecek , neco na zpusobu vampire mansion s jinou tematikou. To same quest bohu slunce ... mel to byt rychloquestik na jeden den na jednu obrazovku s hledanim tajne cesty .. pak to nejak prerostlo. Ani nemluve ze pak hraci maji tendenci to resit uplne jinym zpusobem a delat veci s kteryma jste vubec nepocitali.... Ono kdyz jste GM sice mate nastroje, ale porad je to jeden mozek oproti tisicum ... takze hraci vzdycky necim prekvapi.... Nejvic krativity a prekvapeni jsem zazil u reseni labyrinthu (byl nevyresenej asi pul roku dokud jedna drsna parta si nenaprogramovala 3rd party programek ktery ten dung zmapoval).. pozdeji pak uz nekteri upravili data mapy.

Profile WWW  

PostPosted: Thu Feb 24, 2011 10:16 pm

Endor manager
Endor manager

Patriarch wrote:
Cely esq je hrozna slatanina...

Kazdy hrac Endoru ma odjakziva moznost do ESQ prispet. Proc jsi teda nic neposlal? Proc jsi nepomohl? Jo aha, ja vlastne zapomnel, ze jsi to ty. Sama kritika a skutek utek. Tak takovyhle mam nejradeji. Bud to sam udelej poradne a nebo mlc. Zvanit umi kazdy.

http://www.sosariantales.com/Tale%2004% ... 20pker.htm

Profile ICQ  

PostPosted: Thu Feb 24, 2011 10:21 pm

Hero
Hero

Ale na vsechny velke globalni questy, ktere tu byli, potrebujes umet to co jsem vypsal.

Uz jen abys ten quest mohl radne navrhnout, musis mit pocatecni napad, musis se orientovat v pvp i pvm aktualni sitauci na shardu, jinak ti to zkrachuje.

Musis si pro quest pripravit aspon minimalni plac (nejakou jeskyni, barak, nedejboze serii vlastnich dungu), ty si musis osadit (musis si pripravit moby, presne jim nastavit ability, ktere casto musis i sam naskriptovat protoze skripty nejsou)

Z toho vyplyva, ze budto musim byt skriptar, abysis ty moby mohl naskriptovat, a nebo nejsi a nekdo ti je musi naskriptovat.
Musis byt stavar a pripravit si plac a budovy, pokud nejsi, zadas pozadavky nejakemu jinemu stavari, ktery ti je musi pripravit.
Pokud k tomu chces napsat slusne nejakej pribeh (a pokud ti na tom zalezi, jinak si to napises samozrejme sam i kdyz si vzivote neprecetl vic nez slabikar a nenapsal vic nez prihlasku do endor teamu), musis mit cit pro psani, jinak to za tebe musi napsat nekdo jinej.
Pokud si neaktivni gm (mysleno herne), a ve svete si nebyl loglej tri roky, musis se hracu vyptavat co a jak funguje.

Je za tim neskutecna prace a opravdu se miri jen na dlouhodobejsi globalni quest.
(sam to vim, s jednim gm jsme chteli udelat nejakej dung a krachlo to uz na tom, ze za pul roku nikdo nebyl schopnej nastavit spravne moby)

Jinak chosene, je to o uhlu pohledu. Osobne me nevadi smrt v pvp, naopak si myslim, ze lootovani a barbarske zabijeni si mountu ma neco do sebe, kdyz jsem behaval, ztracel jsem dene spousty equipu a jezditek a nevadilo me to.
Ale pro pvm je to limitujici faktor, nikdy nemuzes mit dungy (a kdyz beru v potaz, ze by se na endoru dalo neco podobnyho naskriptovat) a bosy tak slozity, ze je bezny ze na nem tricetkrat umres nez se ti podari to dopilovat tak, ze ho zabijes.. Nedejboze, kdyby takhle vypadal KAZDEJ boss v KAZDYM dungu..
...Takze tak a tak..

Edit: k tomu postu s globalnima dejovyma liniema, osobne jsem uz byl na pokraji se do toho pustit. Mel jsem i vizi zmeny dungeonu, kterou jsem s jednim nebo dvema gmkama probiral, jestli si mysli, ze je neco takovyho realnyho (zjednodusene pro pruchod dungeonu by hrac musel aspon castecne ovladat pribeh toho konkretniho dungeonu, kterej by jednak nasel castecne v esq a castecne po svete, musel by si ho slepit a po ceste dungeonem by dostaval nahodne generovane otazky, tzn. ze pvm by se stalo min powerplay a vic iq zalezitost a zaroven by to byla prilezitost dat aspon trochu do kupy esq a hlavni dejovou linii, ale jednak je to hrozny prace a bez slibeni, ze kdyz to bude mit formu se to uplatni, se do toho cloveku nechce a zadruhe jsem potom dostal perma ban na ip i vsechny ucty ve hre za privatni, slusne vedeny rozhovor s jednim predstavitelem shardu, ze se me to i celkem znechutilo, takze tady skoncila moje snaha nejak pomoct timto endoru a pisu si od ty doby zase svoje).

z azerothu? blbe, kopnout do uc, zepelinem do og odtamtud pres barens do tb.. jednoduchy slang

Profile WWW ICQ  

PostPosted: Thu Feb 24, 2011 10:21 pm

Endor manager
Endor manager

Patriarch wrote:
Nehlede na to, ze pokud nejsi stavar, skripter i aktivni hrac vsech odvetvi Endoru, tak to sam dohromady nedas, tudiz te brzdi i ostatni lide.

Tady jsi pomerne dost MIMO (jako temer vzdy). Kazdy GM ma k disposici pomerne slusne ingame nastroje, se kterymi muze bez jakehokoliv stavare, ci scriptera udelat fakt hodne. Je to jen otazka kreativity a toho,jak pouzivat zdroje. Jestli se nepletu, tak v obou superqustech (chram osudu, bohove slunce) byla prace scripteru a stavaru temer nulova, na vsechno se pouzily dostupne nastroje. Miluju chytraky, kteri vedou rozhovory o necem, co nevideli ani z jedouciho vlaku.

http://www.sosariantales.com/Tale%2004% ... 20pker.htm

Profile ICQ  

PostPosted: Thu Feb 24, 2011 10:27 pm

Admin
Admin

Demostenes wrote:
Patriarch wrote:

Tady jsi pomerne dost MIMO (jako temer vzdy). Kazdy GM ma k disposici pomerne slusne ingame nastroje, se kterymi muze bez jakehokoliv stavare, ci scriptera udelat fakt hodne. Je to jen otazka kreativity a toho,jak pouzivat zdroje. Jestli se nepletu, tak v obou superqustech (chram osudu, bohove slunce) byla prace scripteru a stavaru temer nulova, na vsechno se pouzily dostupne nastroje. Miluju chytraky, kteri vedou rozhovory o necem, co nevideli ani z jedouciho vlaku.

Presne tak , na quest bohu slunce jsem nepotreboval zadnou extra pomoc na staveni nebo skriptovani. Jediny custom skript byla sfinga ktera polozila otazku .. to uz byl spis kozmeticky prvek nez nutna cast questu .. a dost jednoduchy skript ktery byl hotovy za hodinu. In game (obzvlast v dnesni dobe) uz jsou takove nastroje ze GM si muze udelat temer cokoliv co ho napadne

Profile WWW  

PostPosted: Thu Feb 24, 2011 10:29 pm

Hero
Hero

Demo uz zase zacinas byt tim arogantnim..clovekem.. ktereho mame vsichni tak radi.

Kdybysis precetl muj post (a nevytrhaval jednotlive vety z kontextu), tak vis, ze jsem s jednim gm (z tech zkusenejsich a schopnejsich) spolupracoval na navrhu nejakych low level dungeonu, ktery se uvolil, ze semnou projde a udela a skrachovalo to na tom, ze on si neumel nastavit par jednoduchych npc a skriptar, ktery to mel udelat, to nebyl schopny ani za tri mesice dodelat (ale to bylo protoze se mu asi nechtelo). Nicmene ani tak zkuseny gm si s takovou trivialni praci nevedelo rady. Plocha pro ten dungeon ani nemluvim, nez cekat az nam vyrobi a hodi novou plochu a jeskyni do hry, rozhodli jsme se vyuzit uz starych low level spawn lokaci.

Ad chram osudu, chrt nebyl normalni gm, chrt byl renezancni clovek, kteryho sem popsal, sam aktivne hral a sam si to umel nastavit vsechno, ale tech tu, zvlast ted, moc neni. A stejne mu to trvalo hroznyho casu, byl jsem s nim na mape, vim, jak dlouho to pripravoval a kolik noci kvuli tomu nespal.

Profile WWW ICQ  

PostPosted: Thu Feb 24, 2011 10:35 pm

Admin
Admin

Patriarch wrote:
Demo uz zase zacinas byt tim arogantnim..clovekem.. ktereho mame vsichni tak radi.

Kdybysis precetl muj post (a nevytrhaval jednotlive vety z kontextu), tak vis, ze jsem s jednim gm (z tech zkusenejsich a schopnejsich) spolupracoval na navrhu nejakych low level dungeonu, ktery se uvolil, ze semnou projde a udela a skrachovalo to na tom, ze on si neumel nastavit par jednoduchych npc a skriptar, ktery to mel udelat, to nebyl schopny ani za tri mesice dodelat (ale to bylo protoze se mu asi nechtelo). Nicmene ani tak zkuseny gm si s takovou trivialni praci nevedelo rady.

Ad chram osudu, chrt nebyl normalni gm, chrt byl renezancni clovek, kteryho sem popsal, sam aktivne hral a sam si to umel nastavit vsechno, ale tech tu, zvlast ted, moc neni. A stejne mu to trvalo hroznyho casu, byl jsem s nim na mape, vim, jak dlouho to pripravoval a kolik noci kvuli tomu nespal.

Chrt hlavne byl jedinym clovekem ktery elegantne vyresil quest bohu slunce a u toho nezemrel ani jednou.. jen se prosel vedle dalsich 100 mrtvol ktere marne hledali cestu hrubou silou (na kterou jsem je samozrejme maximalne navnadil tim ze jsem tam dal 4 falesnych cest :) )... Hned po vyreseni questu se Chrt stal GMkem (a to je zase ta spontanita ktera nejvic pobavi.. RP pribeh pravel o hracovi ktere bude privitan mezi bohama.. a nakonec se tomu fakt tak stalo) ... a pak me to vubec neprekvapuje ze zrovna on pak vyvinul dobre questy.. Proste kvalitni hrac ktery umi premejslet nestandardne je pak i kvalitni GM ktery si poradi se vsim

Profile WWW  

PostPosted: Mon Mar 07, 2011 2:34 pm

Skučil

Online: 1063:41:20
detalni analyzu systemu - skoda ze ja nemam na vt kamarada kterej by sa my viac zdvoveril s analyzou systemu :). Nieco co pises je sice pravda druha ze vsetko sa da jednoducho odbit. Popravde dnesne pvp neni pvp. Endor tym ze su charaktery tak su jednotlive chary zavysle od druhych a ked to ta jedna strana ma druha ne je vecsi pravdepodobnost ze to da vyhra ta co ma. Jako tu neexistuje pvp ale len gang mas na mape mas na vt zavolas idu vseci jak jednoduche. Potom tu existuje pvp ktore neuznavam to su duely. Ahoj dame 1v1? no loot no hk. To si snad musia ludia dohadzovat pvp? Bohuzial tak je to na Endore. Na inych serveroch z rovnakym poctom hracov bolo omnoho viac pvp gild omnoho viac tlup ktore hraly spolu v mensich poctoch a tym ze nepotrebovali toho a toho tak si jednoducho vystacili a hraly samy. Mozes byt old school aky chces sam si proste nezahras to je take jednoduche pravidlo. Neni to ani tak o skillu ako o suhre s ostatnimy... Sam hovoris ze ne kazdy char si je rovny druhemu a kazdy ma na niekoho na vrch vtom pripade ani nemoze sa hovorit o skillu pri 1v1 kde mozu hrat obaja hraci dobre ale ten druhy ma proti nemu lepsie vymozenosti.

Inak ak sa bavime o gm moj nazor je jasny a to: ak chcete robit gm tak sa venujte hre zo strany gm a ne zo strany hrania. Popravde ani neviem ake gm teraz pracuje na zmenach ci to je jogina alebo honya pretoze ine schopne gm tu nestretavam ktore by dokazalo robit zmeny.

Ked mozete ako gm hrat skuste prestat sa chvilu venovat hre zalozte si postavy spravte si ako za starych casov svoju ubah pvp gildu a ukazte to dnesnej mladezi, pretoze recami sa aj tak nikam nedostaneme :). Kludne si urobte postavu svojich snov dajte jej 30lvl full skilly par equipov a zahrajte si, vtedy zistite ako to vlasne funguje.

Urovte si anketu a zistite kolko ludi hra taku dobu uo skoro jak vi. Naco robite forko kde sa pisu navrhy a podobne vecy ked teraz tu pisete ze vam placu na fore? Tak naco sa pytat hracov ktory hraju ked vy viete najlepsie ako to kde funguje. Aj tak vecsinu zmien urobite podla seba. Preco sa robia same nove zmeny v dungoch a same blbosti miesto zmien u niektorych charov aby zacali byt atraktivne?(ano teraz to berte ako brekot, to je najjednoduchsie) Preco druidovy po x rokoch urobia nakoniec zmeny na ktore hovorily ne? A ked uz sa spravily preco az teraz? coho sa bali? ze ked to zavedu ze sa to nebude dat vratiť?

Profile ICQ  

PostPosted: Fri Mar 11, 2011 12:41 am

Scout
Scout

Reg. players: 1
Klement12 wrote:
Preco druidovy po x rokoch urobia nakoniec zmeny na ktore hovorily ne? A ked uz sa spravily preco az teraz? coho sa bali? ze ked to zavedu ze sa to nebude dat vratiť?

Duvodem může být klidně i obava z odchodu hráčů po nějaké razantní reformě. Vem si kolik hráčů má levly daleko přesahující level 30. Jak myslíš, že by oni reagovali kdyby se staty od tohoto levlu nezvyšovali? Samozřejmě, že by velká část odešla a zůstali by pouze ti co si zahrají i bez zjevné převahy...I když tohle by byl podle mého nejlepší krok (zůstali by jenom ti kdo by chteli hrat opravdu vyrovnane PvP), hold to tak neberou všichni.

Profile  

PostPosted: Sun Mar 13, 2011 6:28 pm

GM
GM

Online: 552:07:38
Jeste nez jsem se pridal ke GM teamu, reagoval bych nejspis jako nekteri zde prispivajici. Ted mam na vec trochu jiny pohled. Ten je hodne ovlivneny tim, co jsem videl a zazil.
Pokud je nejaka situace hracem vyresena spatne, muze za to GM. Pokud hrac umre, GM je debi0,l co neodhadl situaci. Polovina hracu ani nevi, jak je dany Quest resen a nedej boze vyresen. Spasne myslenky zanikaji v davu a spamu radoby chytrych reseni hadanek. Prosazeni te spravne myslenky je mnohdy nadlidsky ukol.
Questy, ktere delam jsou vetsinou hodne obtizne. Dopredu upozornuji, ze kazdy muze umrit a prijit o veci. Take hlasim doporuceny level. Presto jsem obvinovan, ze ukol byl pro partu prilis obtizny. Vysmechem takovym tvrzenim od hracu 35+ level je, kdyz tu samou situaci pokori parta levelu +-25 a to jeste v dost malem poctu a svete div se, poskladana pres hlasky do sveta, zadna gildovni nebo sehrana. Co si pak mam myslet?
Ja se domnivam, ze prave to vodeni za rucicku ze strany GM je pricinou tohoto upadku. Hrac sam nema snahu vyvijet vlastni aktivitu, zamyslet se nad problemem a kdyz to trikrat nevyslo jednim zpusobem, zkusit to jinak. Z tohoto vsak nemohu vinit hrace samotne, ale prave GM team. Prikladem muze byt akce s hledanim ztracenych komponent. I kdyz byla parta informovana, ze ne vse je vhodne resit hrubou silou, presto se dokola pousteli stejnym zpusobem do temer nesmrtelnych NPC. Protoze je cela akce jeste nedokoncena, prozradim pouze, ze v dane situaci nebyl vubec naplanovany boj a jde vyresit bez proliti kapky krve.
Muzete si o me myslet co chcete. Mym zajmem neni partu zabit a obrat o veci. Prave naopak. Ale rozhodne nehodlam kompletne predelavat celou akci kvuli tomu, ze to parta nedava. I v dungu, pokud je neco nad vase sily, budto odejdete, nebo umrete.
Na Endoru mam odehrano opravdu hodne roku. Pamatuji si jeste dobu, kdy druidi morfovali za regy. Hraval jsem na strane tech, co vyhravali i na strane tech, co prohravali, podle toho, jak se zrovna darilo, nebo jaka byla parta.
Souhlasit s hracema tu vsak musim v jedne veci. Odednes se pokusim vyjadrovat jejich smerem umirnene.

Profile  

PostPosted: Tue Mar 15, 2011 10:45 am

Adept
Adept

Online: 1728:27:37
Precetl sem si par postu, a mam jednu zakladni otazku. Demo, Chosene proc vlastne provozujete hru kdyz je jasne patrne, ze bytostne opovrhujete temi co ji hraji ?
Me to pripomina Hospodu na mytince - "Dědeček byl vyhlášený samotář. Lidem se vyhýbal a nikoho kolem sebe nesnesl. Ale odjakživa toužil stát se hostinským."

Profile ICQ  

PostPosted: Tue Mar 15, 2011 3:37 pm

Admin
Admin

Nevim jakou ma motivaci Demo, o tom jsme se nikdy nebavili..

Ale budu mluvit pro sebe, ja to delam tyhle leta aby tech par vyvolenych melo pudu na vyvoj :).. zbytek je zbytek a je nutny jako nastroj pro tech par vyvolenych :).. aneb nic nepotesi tak kdyz uvidim hodne kvalitniho hrace ktery se pak dokonce stane i kvalitnim GM, ktery stravil roky zivota na Endoru.. a pak nam jeste rekne ze se mu dari i v realu diky Endoru. Nekolik takovych pripadu za tyhle leta tady bylo..

Jinak ta hra dava hodne i tomu zbytku.. akorat jim bude trvat daleko dele nez si to uvedomi.. a to taky potesi kdyz puvodna lama za nekolik let rekne 'Hmm.. meli jste pravdu' .. A do tech lam nekdy patri i GMka jinych shardu .. to je pak jeste lepsi :)

Zbytek motivaci je osobniho karakteru.. na zacatku me Endor dal hodne zkusenosti s teamovou spolupraci a organizaci lidi, shrnovani informaci atd.. do dneska mam Endor ve svem profesionalnim CV .. a to hned vedle zkusenostech v korporaci

A taky v posledni rade protoze UO byl pro me vzdycky jistym domovem .. a me to tam bavi a uspokojuje .. do dnes obcas lognu jen tak abych se prosel a podival na kazdodenni zivot hracu

Profile WWW  

PostPosted: Thu Apr 07, 2011 8:55 pm

Skučil

Online: 1063:41:20
osobne nemam ziadne dokazy ale co sa mi na endor najviac nepaci je to ze Gm komunikuju prostrednictvom vt ts a podobnych programom s hracmi na nikoho ukazovat prostom nebudem, kazdy vieme svoje. Mimochodom rad by som videl v pvp Old School hracov aspon tak na mesiac potom sa uvidi v com sa lisime. Popravde mozno hram tu hru rovnako ako vy ale nezaradujem sa do ziadnej skupiny, a som rad ze som len hrac a ne ten kto sa oto stara a najviac lutujem takych ktory si to co vytvorili ani neochutnaju. Mozno demo bol na inom servery dobry pvper ale je jedno ako dlho to hras, principi jak co funguje a co je pre aky char najvyhodnejsie a najlepsie sa clovek velmy rychlo z orientuje. Ostatne servery boly tak jednoduche ze ani nebolo co riesit a taktizovat, tam jednoducho nikto neriesil plnu klavesu makier nikto neriesil lagy ani net, jednoducho tie servery boly dostupne a riesilo sa len pvp.

Profile ICQ  

Ads
Post new topic Reply to topic  Page 4 of 4
 [ 98 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4

Board index » Pokec
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

SitemapIndex SitemapIndex