* Register   * Advanced search 
Search for:


Post new topic Reply to topic Board index » Offtopic
Author Message
PostPosted: Mon Jun 15, 2015 2:23 pm
 
Newbie

Joined: Mon Jun 15, 2015 2:03 pm
Posts: 8
Online: 00:00:00
Status: active
Reg. players: 0
Ahoj,

pořdil jsem si dočasně novou základní desku Asrock P4i65G a mám problém s instalací audio ovladačů. Všechny až na tento a to přímo od výrobce nelze nainstalovat.

Chip na základní desce pro audio je:

CMI 9761 (?Creative?)

Každopádně při pokusu o instalaci příslušné ovladače vyskočí hláška s stím, že nedisponuji tímto čipem.

Dokázal by prosím někdo poradit?

Ps: Nejsem člověk IT znalý, prosím polopatě vysvětlete :)
Ps2: Dále prosím pouze jen o kontruktivní odpovědi. Kritika mi moc nepomůže :)

Ahoj a díky

_________________
Dreamchaser

"Říká se, že jste to co jíte. Nepamatuji si, že bych jedl něco legendárního."


Top
 Profile ICQ  
 
Ads
PostPosted: Mon Jun 15, 2015 2:57 pm
 
Skilled
Skilled
User avatar

Joined: Sat Nov 19, 2005 11:51 am
Posts: 143
Location: Sám bych rád věděl
Online: 91:47:39
Status: active
Reg. players: 0
Ja si vzdycky nainstaloval ovladac Realtek a nemel sem nikdy problem akorat si staci vybrat verzi podle operacniho systemu

http://www.stahuj.centrum.cz/?g[s]=realtek

_________________
Image
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Aero obchudek:
http://www.aero.vyrobce.cz/

Heretics Fantastic Six :)
***********************
[Master] Albos
[Master] Suzane
Atil
[PK] Yesica
[Veteran] Circa
[Appre] Boubou

***********************
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx


Top
 Profile WWW ICQ  
 
PostPosted: Mon Jun 15, 2015 3:17 pm
 
Newbie

Joined: Mon Jun 15, 2015 2:03 pm
Posts: 8
Online: 00:00:00
Status: active
Reg. players: 0
Ahoj,

díky za odpověď.
OS mám Windows XP, plně aktualizovaný do posledního update co vyšel, stáhnul jsem tento kodek:
http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... -codecs/?g[hledano]=realtek%20windows%20%20xp&g[oz]=R2.70&g[up]=2000%2CXP%2C2003

Stále žádná změna po restartu.
Nelze konfigurovat hlasitost, nelze zvolit audio zařízení (zvukovku), programy na identifikaci ji ani nemohou najít :(.

_________________
Dreamchaser

"Říká se, že jste to co jíte. Nepamatuji si, že bych jedl něco legendárního."


Top
 Profile ICQ  
 
PostPosted: Mon Jun 15, 2015 3:26 pm
 
Skilled
Skilled
User avatar

Joined: Sat Nov 19, 2005 11:51 am
Posts: 143
Location: Sám bych rád věděl
Online: 91:47:39
Status: active
Reg. players: 0
Tak to je zvlastni a ve spravci zarizeni ti to taky nic nenabizi?

A na tech jeji strankach si stahoval tu druhou moznost "Europe"?

http://www.asrock.com/mb/Intel/P4i65G/? ... load&os=XP

_________________
Image
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Aero obchudek:
http://www.aero.vyrobce.cz/

Heretics Fantastic Six :)
***********************
[Master] Albos
[Master] Suzane
Atil
[PK] Yesica
[Veteran] Circa
[Appre] Boubou

***********************
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx


Top
 Profile WWW ICQ  
 
PostPosted: Mon Jun 15, 2015 3:40 pm
 
Newbie

Joined: Mon Jun 15, 2015 2:03 pm
Posts: 8
Online: 00:00:00
Status: active
Reg. players: 0
Zkoušel jsem Europe i US verzi. Zkoušel jsem instalovat všemožné ovladače pro tuto kartu a nic.
Správce zařízení - Zvuk - nastavení - není možnost volby. Ta zvukovka není identifikovaná v počítači. Přitom je integrovaná a všechny zástrčky pro jacky tam mám.

Image

_________________
Dreamchaser

"Říká se, že jste to co jíte. Nepamatuji si, že bych jedl něco legendárního."


Top
 Profile ICQ  
 
PostPosted: Mon Jun 15, 2015 4:58 pm
 
Newbie

Joined: Mon Jun 15, 2015 2:03 pm
Posts: 8
Online: 00:00:00
Status: active
Reg. players: 0
V případě že nikoho nc nenapadá, co to zkusit ručně? tzn. obsah přetáhnout do nějaké složky ve windows adresářích?

_________________
Dreamchaser

"Říká se, že jste to co jíte. Nepamatuji si, že bych jedl něco legendárního."


Top
 Profile ICQ  
 
PostPosted: Tue Jun 16, 2015 6:52 am
 
Newbie

Joined: Sun Jun 02, 2013 11:56 pm
Posts: 6
Online: 00:00:00
Status: banned
Reg. players: 0
prvne se podivej jestli mas tu zvukovku povolenou v biosu, pak me napis na icq a muzem na to kouknout pres teamviewer

_________________
114308672


Top
 Profile ICQ  
 
PostPosted: Tue Jun 16, 2015 6:54 am
 
Master
Master
User avatar

Joined: Thu Dec 18, 2008 2:10 pm
Posts: 815
Online: 00:07:53
Status: active
Reg. players: 0
Problém může být i v OS. Dneska už se ovladače na XP moc nenesou.

_________________
Image
Pozn.: Serenu na Endoru jsem měl už asi od r. 2005, ale udělal jsem s ní maximálně tak 15 lvl, takže to nepočítám :)
Cube & Ravage: Heeding the Call (Guild Video)


Top
 Profile ICQ  
 
PostPosted: Tue Jun 16, 2015 11:26 am
 
Newbie

Joined: Mon Jun 15, 2015 2:03 pm
Posts: 8
Online: 00:00:00
Status: active
Reg. players: 0
Absolutně nevím jak se to v tom BIOSu dělá. Nikdy jsem ho nezapínal.

Karta je zhruba z let 05-010, takže by ovladače měly frčet.

_________________
Dreamchaser

"Říká se, že jste to co jíte. Nepamatuji si, že bych jedl něco legendárního."


Top
 Profile ICQ  
 
PostPosted: Tue Jun 16, 2015 11:57 am
 
Newbie

Joined: Mon Jun 15, 2015 2:03 pm
Posts: 8
Online: 00:00:00
Status: active
Reg. players: 0
Problém vyřešen, Spath je pán!

_________________
Dreamchaser

"Říká se, že jste to co jíte. Nepamatuji si, že bych jedl něco legendárního."


Top
 Profile ICQ  
 
Ads
Post new topic Reply to topic  Page 1 of 1
 [ 10 posts ] 

Board index » Offtopic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

cron
SitemapIndex SitemapIndex
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

phpBB SEO Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!
Highly modified by Pirozek