Vysledky literarni souteze v proze1. misto: Zacharjas - Alaling (460 b. / 92%)Zlata kniha, zlaty brk, 60KGalton wrote:
Tento příběh mne opravdu potěšil. Před ostatními má ohromný náskok v úrovni jazyka a celkově se pohybuje na velmi dobré úrovni. Autorovi nemám potřebu nic vytýkat a jeho dílko plně akceptuji jako „dotažené do konce“.
Aten wrote:
Co dodat. Nechal jsem si ho nakonec pac jsem to tusil a po tom co jsem cetl predtim to je mistrovsky dilo

Doufam ze dostane RP flag a mozna bych i uvazoval dat mu leadera

Saura Delgurth wrote:
krása
Ilmarinenster wrote:
Smekam. V jednu chvili mi i vybehl takovy mrazicek po zadech, o cemz jsem ani nesnil. Doufam v dalsi spolupraci.
2. misto: Eridhor - Alaling (330 b. / 66%)Stribrna kniha, stribrny brk, 40KGalton wrote:
Příběh je dobře rozpracovaný vzhledem k tomu, že byli autoři dosti omezení počtem stran prázdné knihy. Děj je zasazen do Endoru bezchybně, jak autor zřejmě i zamýšlel. Především se mi líbila náhlá změna z er na ich formu, když se postava dovídá opět své jméno. Každopádně vytknout musím i gramatické chyby a málo rozpracovaný, až zmatečný konec.
3. misto: Borinka - Pelatsil (325 b. / 65%)Bronzova kniha, bronzovy brk, 20KGalton wrote:
Příběh obsahuje několik faktických chyb vzhledem k prostředí, kde se odehrává. Například „Psal se neznámý rok před Krystem“ nebo „Endorský svět byl dříve nejkrásnějším místem v celé galaxii“ Přitom je zřejmé, že na Endoru nechodil žádný Kristus, podle kterého by se počítal letopočet. Nebo že by Endořané byli znalí galaxie a mohli porovnávat svůj svět s jinými. Taková formulace by se hodila spíše do nějaké vesmírné ságy. A to i přesto, že je příběh koncipován jako pověst. Dále bylo v příběhu několik gramatických chyb. Každopádně cením určitou nastíněnou snahu v příběhu pokračovat a dokončit ho snad i mimo soutěž.
Gratuluji za celou porotu! Tri nejlepsi knihy budou vystaveny v Prednaskovem sale, v Knihovne samotne a mozna jeste ruzne po mestech. Zbyle tri knihy budou k nalezeni v knihovne.
Souteze se celkem ucastnilo sest autoru: Borinka, Eridhor, Figgo, Imor, Karel a Zacharjas, pricemz bodove (z 500 moznych) obstali zbyli tri nasledovne:
Imor - Malular 265 b.Galton wrote:
Pro autora doporučuji si pro příště osvojit přímou řeč, která v tomto příběhu jednoznačně chybí. Potom se vyvarovat výrazum jako „roguu“, které zbytečně kazí jinak dobrý dojem z názvů povolání, které v tomto díle použil. Děj je v tomto příběhu poněkud prostý, pravděpodobně autora zaskočilo, že se mu knížka plnila moc rychle. Příště by to chtělo si rozvrhnout, na co se chce v díle nejvíce zaměřit.
Karel - Simalilel 190 b.Galton wrote:
Ačkoli autor vyšel z ucházejícího námětu na příběh, tak ho příliš zjednodušil. Je v něm plno absurdit – např: „tvor, který si říkal scarab“ či pasáž, kdy k hrdinovi přijde postava, která se představí jako Zloděj a hrdinu mu v následující větě bez váhání popíše, kde bydlí. Na příběhu by bylo potřeba ještě hodně zapracovat, ale původní námět shledávám dobrým a cením i snahu popsat práci určitého řemesla.
Figgo - Alatas 180 b.Galton wrote:
Dílko degradují především šílené gramatické chyby, doporučil bych autorovi, aby si díla po sobě četl nebo je dal někomu k opravě. Jinak jde o povídku psanou s určitým experimentem – pokud vím, tak by si nikdo netroufl odhadnout aktuální letopočet Endoru. Stejně tak určování hrdinova věku podle levelu je poněkud troufalé.
Dekujeme za ucast. Ty, co nebyli pritomni pri vyhlasovani cen, prosim o zpravicku na ICQ kde se dohodneme o predani odmeny (248-480-462)
Pozor! Od 50%+ se da uvazovat o zarazeni dila ESQ podle pravidel ESQ souteze, viz.:
http://elsomniquas.nightforum.net/esq-soutez-f1/Jde o dlouhodobe bezici soutez jejimz cilem je zaplnit chybejici mista v ESQ. Aktivni autori si muzou prijit na nejake to vzacne jezdidlo ci peniz, popr. stoupat po kariernim zebricku a vysplhat se az na treba dvorniho pisare, s poctami a platem tomu nalezejicimi. 90%+ (at uz prvotne, ci po upravach) znamena moznost zverejneni dila v ESQ. Za zverejneni dostavate body (podle zrovna vyhlasenych akci-napr. za uverejneny popis dungeonu 5 bodu, za pribeh setoveho hrdiny 10 bodu) jez vymenujete za penize/jezdidla nebo za stoupani po kariernim zebricku, abyste jednou vypadali treba takto...

a pobirali rozumny mesicni plat.
Jeste se patri podekovat porote, jez se ukolu zhostila odpovedne a ve svych soudech vcelku jednotna - Richardovi, Galtonovi, Saure Delgurth a Atenovi za pripraveni cen.