* Register   * Advanced search 
Search for:

Post new topic Reply to topic Board index » Knihovna
Author Message
PostPosted: Sun May 10, 2009 12:57 pm

Adept
Adept

Online: 291:28:46
Status: active
Reg. players: 0
Je letní deštivý den, padající kapky deště mi klepou o zbroj jako by se chtěly schovat před tou pohromou, která nás všechny čeká. Na horizontu, tam, kde se krásný les mění ve velkou drsnou nelítostnou poušť, tam, kde na okraji zelené plochy leží hřbitov a čeká na zničené dobrodruhy přicházející z pouště, se začínají objevovat nějaké obrysy mohutných, dalo by se říci obrněných psotav, patrně na nějakém povozu, myslím, že jsou to bájní draci s nevyčíslitelnou hodnotou.
Sedám na koně, a utíkám s ním tak na půl délky vzdálenosti od těch cizokrajinců, zastavím, čekám co bude následovat. Protější družina se zastavila, tasí meče. V tom okamžiku, kdy mi odlesky velkých, stříbrných mečů září do tváře, mě náhle zastíní jakási ženská postava, vznášející se na jakémsi drakovi, můj dávný učitel bymi nejspíše řekl, že jeto Wyverna.
Postava sleze z bájného draka, sundá kápi, ano, opravdu jeto žena, vypadá tak křehce. Pod černou róbou s velkou kápí se schovávala krásna černovlasá žena, nejspíše lidského původu, sundá plášť. Chvíli hledíme na sebe, snad jako by jsme se už kdysi viděli, ale jeto téměř nemožné.
„Ustup mi zelenáči! Zemřeš, jako spousta před tebou.“, sděluje mi krásným hlasem připomínající zpěv ptáků, leč tichým, aby to snad neslyšeli duchové obou krajin. „Kdo jsi, že si dovoluješ oslovovat mě zelenáčem, nevíš s kým máš tu čest dámo, dovol, abych seti představil. Jsem velitelem hlavní vojenské síly ve městě Medea, věrný služebník mého krále a královny.“, odpovím jí přátelským hlasem, „ Nevím jakým právem si můžeš dovolit říkat mi zelenáči, mohl bych tě nazvat pampeliškou přilepenou na výtrusu mé kobyly, poletující pár stop nad zemí.“ .
Žena v mžiku po té, co jsem to dořekl, vytasila krásnou dýku, připomínající léčitelské obřady provádějící se kdesi pod vesnicí Lios. „ Chceš skončit jako tví předchůdci, tupý orcu?“.
„Zabij mě, a mé jednotky tě rozdrtí, ženo.“, pomyslím si, když mě podřízne, mí vojáci přijdou o domovy, přijdou o rodiny, nemůžeme vyhrát proti takové přesile. Žena zatasí dýku zpátky do pochvy z červené kůže.
„Jsem kněžka léčící všechny možné choroby, omlouvám se ti za ten výraz, ale v dnešním světě není lehké uživit se jen pomocí něžných slov a pohledu. A mých vojáků se neboj, neplení zemi, pouze mě chrání, někdy musíme léčit i proti vůli chorého.“ povídá mi žena.
„Pojďte se posadit k mému stanu, jídla, vína a radosti máme na rozdávání.“, nabízím jí přátelské povídání. „Nuže, dobrá tedy“, žena hlasitě pískne a družina se k ni rozeběhne, zem se třese...

Zbytek večera jsme prožili poklidně, obě družiny se zpřátelily, sdělily si své problémy, zjistil jsem, že priestka je pronásledovaná jakousi bandou vrahů všech povolání a ras, protože neúspěšně vyléčila Silka, pána zlodějů, tuším...

Konec první části.

Tak tohle je malá ochutnávka toho, co pr ovás chystám za několik dní, možná měsíců, neví mnevím, jeto na strašně moc stránek, tuším přes 60už má, no uvidíme ::)..

zároveň mě zajímá jestli to mám postovat dále, zaujalo Vás to? Nudilo? Pište ohlasy.

Staflik 25+ level
Nat 20+ level

Last edited by acer on Sun May 10, 2009 7:49 pm, edited 1 time in total.

Profile ICQ  

Ads
PostPosted: Sun May 10, 2009 2:52 pm

Master
Master

Online: 1050:28:46
Reg. players: 6
Tezce se mi to cetlo.
Zkus pouzivat Enter ;) Dat to do nejakeho uhlednejsiho formatu na cteni ;)
A taky bych doporucil to projet pres Word, protoze kdyz uz se chces pysnit svojim dilem, tak by melo byt bez chyb ;)
A jeste bych zapomnel .. Orc ve sluzbach Medejskeho krale? :) a i kdyby tedy ano, nemel by orc mluvit trochu jinak nez human ba dokonce elf? ;)
Neber to nijak zle .. jsou to jen postrehy :)

Zapůjčené
[Master] Solo - Druid - 37 lvl
Aelin - Priest - 30 lvl (te doby v [Hrabství Kůže])
oupisovo stránky

Profile WWW ICQ  

PostPosted: Sun May 10, 2009 3:17 pm

Adept
Adept

oupis wrote:
Tezce se mi to cetlo.
Zkus pouzivat Enter ;) Dat to do nejakeho uhlednejsiho formatu na cteni ;)
A taky bych doporucil to projet pres Word, protoze kdyz uz se chces pysnit svojim dilem, tak by melo byt bez chyb ;)
A jeste bych zapomnel .. Orc ve sluzbach Medejskeho krale? :) a i kdyby tedy ano, nemel by orc mluvit trochu jinak nez human ba dokonce elf? ;)
Neber to nijak zle .. jsou to jen postrehy :)

ve Wordu sem Entroval, naformatovalo seto samo při vložení, gramatika tak tu nemam tak špatnou jak někteří lidi tady, a orc ve službách medey? co se ti nezdá? :) je to vystudovaný orc žádný neandrtálec :)

Staflik 25+ level
Nat 20+ level

Profile ICQ  

PostPosted: Sun May 10, 2009 7:30 pm

Master
Master

Online: 1050:28:46
Reg. players: 6
Tak nebud lenoch a sformatuj to i tady :P :)
A gramatika neni spatna .. jen jsou tam preklepy (a dost :) )
A co Orc? Si delas srandu? Studovanej Orc? :D A probehni se po Medee .. najdes Orca ve sluzbach krale? :)

Ale je to tvuj pribeh .. ja si jen rejpu :)

Zapůjčené
[Master] Solo - Druid - 37 lvl
Aelin - Priest - 30 lvl (te doby v [Hrabství Kůže])
oupisovo stránky

Profile WWW ICQ  

PostPosted: Sun May 10, 2009 7:45 pm

Adept
Adept

Jen si rýpej =).

Staflik 25+ level
Nat 20+ level

Profile ICQ  

PostPosted: Sun May 10, 2009 9:15 pm

Adept
Adept

Online: 1536:15:50
Reg. players: 1
Chlapče, v tobě dříme spistovatel! Mluvnické chyby nevadí, dokud se to dá číst. Pozor si na ně dávej, jen když budeš psát třeba pracovně. Překlepy odhalíš pomalým pročítáním a na čárky v souvětí ti postačí pár jednoduchých pravidel. Navíc diskusní fórum moc nefandí typografii :)
Kromě jednoho zopakování slova "jakési" mě nic do oka nepraštilo a naopak na mě udělala dojem slohová přirozenost. Přirovnání mají takovou plynulou formu, žádné kostrbaté přepínání popis-děj, námět vypadá zajímavě. Víc hodnotit nemůžu, protože jsi toho zatím zveřejnil jen málo, ale být tebou, určitě bych pokračoval dál.
Příliš se nezaměřuj na pravopisné chyby, ale na sloh, na "zvuk". Lidé, kteří dokáží poutavě psát, se často dopustí i nějaké hrubky. Pokud to někde zveřejní, mnohdy jsou plísněni jen za ty chyby a následně ztratí chuť psát. Přitom jen málo z těch, kteří kamenují za napsání "by jsme" místo "bychom", má tak tvořivého ducha. Tím neříkám, že by ses neměl snažit o bezchybnost a pěknou sazbu, ale nenech se odradit :) Mně se to nečetlo těžce a těším se na pokračování.

Profile ICQ  

PostPosted: Sun May 10, 2009 9:58 pm

Adept
Adept

Supr, díky :).

Tomu kdo sem chodí, dám dobrou příležitost. Neboť jsem nechtěně smazal všechny příběhy, napište návrhy, jak seto má dále odvíjet, Mužete si ten děj vymyslet sami, j áto jen zpracuju.

A fakt dík za pochvalu:), škoda žese v prvákách takto nehodnotí i matika a fyzika :)

Staflik 25+ level
Nat 20+ level

Profile ICQ  

PostPosted: Mon May 11, 2009 8:49 pm

Ancient
Ancient

Online: 1669:24:00
pekne, len som zmeteny co znamena neuspesne vyliecit? ako nevyliecit ?

Profile ICQ  

PostPosted: Tue May 12, 2009 8:40 am

Adept
Adept

Jo nevyléčit.. měto přišlo takové chabé do toh opříběhu tak jsem tam dal neúspěšně vyléčit =)

Staflik 25+ level
Nat 20+ level

Profile ICQ  

Ads
Post new topic Reply to topic  Page 1 of 1
 [ 9 posts ] 

Board index » Knihovna
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

SitemapIndex SitemapIndex