|
Část První
To byl ale den! To ti řeknu chlape, že na tento den jen tak nejzapomenu! Mno… Abych začal vod začátku. Měl jsem dneská zkoušku a to znamená, že jsem mohl konečně dostat vlastní sékeru a pořadnej kruh do nosu, kterej by značil, že už sem pořádnej válečník! Ráno jsem byl na nohou, ještě než náš kohót zařval, že už je čas vstát. Snídaně nebyjla něčím nevobvyklá. Kusčok prasete a pár chlemtů vody. Matka je pořád taká starostlivá tak mě ještě vnutila kus mrkve, prej abych byl zdravej.. Pche! Mnoo a po snídani jsem se šel chystat na vodpolední lov. Narval sem do batohu nějaké žrádlo, bandasku s vodou a moj věrnej nožejk! Pak jsem šel za otcem. Je to fakt správnej Ork! Tolik věcí mě už naučil, že bez něj bych nedokázal ani krysu vykuchat a byl neschopnej jak nějakej úšák cheche. Ještě než jsme vyrazili, zašli jsme obětovat krysu bohovi Grglovi! Joo na grglu otec nenechá dopustit. Řejká, že bych měl vždycky před vejpravou vobětovat krysu. Prej bude při lovu větší štěstí a Grgla nám bude pomáhat, když bude namále! Po krátké modlitbě jsem nasedl na svou Lamislavu a vyrazili jsme směrem k Vodřenýmu vodopádu. Otec mi po cestě vyprávej nějaké hejstorky, takže vo zábavu bylo postaráno! Po nějaké době jsme zastavili, aby jsme dali nachlastat lamám nějakou vodu a sami něco požrali. Otec rozhodl, že on nachystá oheň a kousek pečeného koníka a já mám vobstarat tu vodu pro lamy. Byla to votázka chvilky než jsem nabral vodu a vrátil se zpět. Otec už měl dávno vopečeného koníka a řeknu ti…. Takovou dobrotu už jsem dloouho nejedl! Není nic lepšího než kousek koního masa vopečeného na medu! Po pořádné žranici otec utrousil poznámku, že už by jsme měli vyrazit. Tak teda hurá na Lamislavku a jelo se dál. Po pár hodinách už bylo poznat, že jsme skoro tam. Vono totiž to řinčení vodopádu jde slyšet na někoolik kroků daleko! Zastavili jsme a votec se na mě podíval jako kdyby mě chtěl říct něco nesmírně dóležitého. Řejkal něco ve smyslu:“ Tak teď pořajdně poslouchej Arkysane! Táám u vodopádu chodívaj šedochlupí medvědi a tvým oukolem je zabít jednoho znich a přijnést mi jeho kůži a trofej. Ale pojzor! Ta kůže a trofej musí být dokonale vopracovaná! Néé že mi přineseš pólku hlavy a kus kože co bude připomínat lijdské vohambí! Tak… Tady máš sekeru a pamatuj co jsem tě učil!“ Mno byla to pro mě téda rána co mi řekl, ale byl jsem připravenej na všechno. Popádl jsem tedy tu vobrovskou sekeru, pořájdně si uvázal koženou tuniku a pomalu jsem se začal plejžit směrem k vodopádu. Nebudu ze sébe dělat nějakého pořádného hrdinu. Přeci jen jsem šel poprvé sám zabít medvěda. Neudělal jsem ani třijcek kroků a už sem ho měl na vočích! Byl to, ale pořádnej macek! Měl na zajdech už i šedou skvrnu a pár jizev, takže to musel být nějakej starej veterán! Táák jsem se pořajdně nadechl, vduchu si řekl mojdlitbu Grglovi a s válečným pokřikem URAGh jsem vyrazil proti medvědovi. Když jsem byl tak dva kroky vod něj, všiml si mě a postavil se na zadní nohy. Najednou jako by se zastavil čas a já stájl s nápřahem sekéry proti vobrovskýmu medvědovi. Švihl jsem mu směrem po krku a Prásk! Moje ucho jen uslyjšelo ten krásnej zvuk křupání kostí a vystříku krve, když se sekere zasekává hlouběji a hlouběji. Něco se ale podějlalo.. Sékera se mu tam zasekla a médvěd s posledních sil po mě máchal prackama. Au! Ucejtil sem štiplavou bolest na zádech a to ve mě vyvolalo ještě větší touhu po jeho kořisti. Stiskl jsem tédy pořádně sekeru a zarazil jsem mu ji silou ještě hlouběji. Máchání tlap přestalo a medvěd se během sejkundy svalil bezmocně na zem. VHUA! Zařval jsem na celej les. Dokázal jsem to! Vytáhl jsem teda nóž a pracně začal vykuchávat medvěd.. Za chvilec jsem už odnášel trofej a kůži otcovi. Tén jak mě uviděl tak mě poplácal po rameni a pochválil mi můj první lov. Vyrazili jsme už konečně dóm… Večer, po úmorné cestě jsme byli už konečně doma. U vohniště jsem dostal svoji vlastní sekeru a pořádnej kruh do nosu. Konečně můžu chodit s kmenem na lovy.. Konečně jsem se stal válečníkem rodu Hagur!
Ps: Vím, že to není klasický příběh, ale tak třeba se to někomu z vás bude líbit.Komentáře nebo kritiku rád uvítám. Buď PM nebo na icq 332270364.
_________________ .!RP!.
|