* Register   * Advanced search 
Search for:


Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies. Board index » Archiv Go to page Previous  1, 2, 3
Author Message
PostPosted: Sun Feb 06, 2005 12:48 pm
 
Master
Master
User avatar

Joined: Sun May 16, 2004 10:07 am
Posts: 614
Location: Ostrava
Online: 00:02:29
Status: active
Reg. players: 0
next_ghost wrote:
Hotpics už nejsou v mojí režii, někdo do nich hrabe za mými zády.


byly cele predelany, ale asi se nekde stala chybicka...

_________________
"Neexistují velké problémy, jen malá kladiva!"

potrebujete neco ohledne majty Mercenaryho? -> http://mercenary.jemny.net/

"111,111,111 x 111,111,111 = 12,345,678,987,654,321"


Top
 Profile WWW ICQ  
 
Ads
PostPosted: Sun Feb 06, 2005 1:25 pm
 
Newbie

Joined: Sun May 16, 2004 10:01 am
Posts: 9
Location: Ostrava
Online: 00:00:00
Status: active
Reg. players: 0
Ekin wrote:
No tak sa mi stalo, že keď som spustil hotpics, ukázali sa obrázky apohoda. Ale keď som klikol na posledný, zväčšilo ho, ale všimol som si, že za ním je ešte ďalší, ktorý v náh¾adoch neukazovalo. Pozrel spm ho, vrátil sa do náh¾adov a už bol tam. Po následnom reloade stránky zase zmizol a musel som použiť ore popísaný postup. Konkrétne išlo o obrázky 708,709

EDIT: no a ešte pri niektorých nefunguje náh¾ad..tj ukazuje len čierny obrázok konkrétne 705


co se tyce spatneho zobrazovani poslednich souboru, byl tam problem, ktery sa samozrejme ukazal az po pripojeni skriptu k plne databazi a samotnym obrazkum, problem jsem nasel a odstranil, pokud by se ukazal nejaky jiny nebo, ze neni odstraneny uplne, budu vdecny za popis chyby a nahlaseni (nejlepe na ICQ + forum).

k cernemu obrazku 705, ted se uakazal dalsi nahled jako cely cerny, jde o to, ze nahledy jsou tvoreny pres GD 2.x knihovny, a nastaveni kvality nahledu je na 50%, samozrejme jenom kvuli velikosti a rychlosti nacitani....

s cernymi nahledy se da udelat jedina vec, nastavit kvalitu na vyssi a tim se zvedne i velikost z prijatelnych 3-5kB (u normalnich rozmeru obrazku...) napr. na 30kB coz by nebylo asi nejlepsi......


Top
 Profile ICQ  
 
PostPosted: Sun Feb 06, 2005 1:32 pm
 
Hero
Hero
User avatar

Joined: Sun Jun 01, 2003 12:34 am
Posts: 1184
Online: 00:00:00
Status: banned
Reg. players: 0
jsem rad ze tomu nekdo rozumi....:)" title="Smile

_________________
Big Boss of Inquisition
Nezacinej valku kterou nemuzes vyhrat.


Top
 Profile ICQ  
 
PostPosted: Sun Feb 06, 2005 2:16 pm
 
Hero
Hero
User avatar

Joined: Mon Dec 01, 2003 4:30 pm
Posts: 1016
Location: Brno
Online: 759:00:24
Status: banned
Reg. players: 0
Tajsn wrote:
k cernemu obrazku 705, ted se uakazal dalsi nahled jako cely cerny, jde o to, ze nahledy jsou tvoreny pres GD 2.x knihovny, a nastaveni kvality nahledu je na 50%, samozrejme jenom kvuli velikosti a rychlosti nacitani....

s cernymi nahledy se da udelat jedina vec, nastavit kvalitu na vyssi a tim se zvedne i velikost z prijatelnych 3-5kB (u normalnich rozmeru obrazku...) napr. na 30kB coz by nebylo asi nejlepsi......
Pochybuju že by ty výsledky byly dílem max. využití GD 2.x knihovny. Používám ji celkem dlouho a generované náhledy z obrázků vypadají výrazně líp. Èistě pro představu, generované náhledy z knihovny na kzet, obrázky s velikostí 2-7 kilo a řekl bych že rozdíl kvality je hodně markantní.

_________________
Image
Hraji RP PK. Bohatým beru a chudým dávám. A jsem nejchudší. Takže jsou vlastně všici bohatí. Hej ty? Nedáš? Kous kous flus kous jo a promiň, mám hlad *eeek*


Top
 Profile ICQ  
 
PostPosted: Sun Feb 06, 2005 2:23 pm
 
Newbie

Joined: Sun May 16, 2004 10:01 am
Posts: 9
Location: Ostrava
Online: 00:00:00
Status: active
Reg. players: 0
Marabu wrote:
Tajsn wrote:
k cernemu obrazku 705, ted se uakazal dalsi nahled jako cely cerny, jde o to, ze nahledy jsou tvoreny pres GD 2.x knihovny, a nastaveni kvality nahledu je na 50%, samozrejme jenom kvuli velikosti a rychlosti nacitani....

s cernymi nahledy se da udelat jedina vec, nastavit kvalitu na vyssi a tim se zvedne i velikost z prijatelnych 3-5kB (u normalnich rozmeru obrazku...) napr. na 30kB coz by nebylo asi nejlepsi......
Pochybuju že by ty výsledky byly dílem max. využití GD 2.x knihovny. Používám ji celkem dlouho a generované náhledy z obrázků vypadají výrazně líp.


takze pred chvili tady byl prispevek - OPRAVUJI

je to opravdu GD knihovnama a jsou nastaveny dobre.

konkretne k obrazku cislo 759 od uzivatele Spajk:

nedalo mi to, protoze chci mit vse na 100% funkcni, marabu mel pravdu, je to divne, ze to GD udelaly a ja se taky vice mene divim, ale ja mam pravdu, ano GD to proste UDELALY.....

a ted ten DUVOD:

uzivatel spajk vzal obrazek ve FORMATU *.BMP a JENOM ZMENIL PRIPONU NA JPG ....samozrejme, ze s tim GD knihovny nehnou - cerny nahled... (GD jsou nastaveny schvalne pouze na JPG obrazky a nekdo to obchazi timto zpusobem...)

jeste ke kvalite:
nemyslim si, ze by kvalita nahledu zde byla o neco horsi nez u tebe ;)" title="Wink
...taky zalezi na kvalite postnutych obrazku.....


Top
 Profile ICQ  
 
PostPosted: Sun Feb 06, 2005 3:05 pm
 
Hero
Hero
User avatar

Joined: Mon Dec 01, 2003 4:30 pm
Posts: 1016
Location: Brno
Online: 759:00:24
Status: banned
Reg. players: 0
Na kvalitě postnutých obrázků nezáleží protože je zmenšuješ cca na šestinu velikosti. To že ten obrázek nebude ideálně upravený na výsledku absolutně není poznat. Jinak na screens.endor.cz obrázky evidentně postrádají antialiasing, stačí se podívat jak jsou zubaté přechody - to GD2 nedělá. První je klasicky knihovnou, druhý z screens.endor.cz...

Image
Image

_________________
Image
Hraji RP PK. Bohatým beru a chudým dávám. A jsem nejchudší. Takže jsou vlastně všici bohatí. Hej ty? Nedáš? Kous kous flus kous jo a promiň, mám hlad *eeek*


Top
 Profile ICQ  
 
PostPosted: Sun Feb 06, 2005 3:11 pm
 
Newbie

Joined: Sun May 16, 2004 10:01 am
Posts: 9
Location: Ostrava
Online: 00:00:00
Status: active
Reg. players: 0
Marabu wrote:
Na kvalitě postnutých obrázků nezáleží protože je zmenšuješ cca na šestinu velikosti. To že ten obrázek nebude ideálně upravený na výsledku absolutně není poznat. Jinak na screens.endor.cz obrázky evidentně postrádají antialiasing, stačí se podívat jak jsou zubaté přechody - to GD2 nedělá. První je klasicky knihovnou, druhý z screens.endor.cz...

Image
Image


ok, antialiasing neni zaply, kouknu na to.....


Top
 Profile ICQ  
 
PostPosted: Sun Feb 06, 2005 3:21 pm
 
Hero
Hero
User avatar

Joined: Mon Dec 01, 2003 4:30 pm
Posts: 1016
Location: Brno
Online: 759:00:24
Status: banned
Reg. players: 0
Na tvoření image source by mělo být použito imagecreatetruecolor() (GD1 používalo imagecreate(), na resize samotný imagecopyresampled() (GD1 používalo imagecopyresized(). A kvalitu běžně nechávám 80-90, obrázky pak mají sice kolem 6ti kilo ale to nijak nehoří (devět obrázků - cca 54 kilo, navíc se ukládájí povětšinou prohlížeči do cache)

_________________
Image
Hraji RP PK. Bohatým beru a chudým dávám. A jsem nejchudší. Takže jsou vlastně všici bohatí. Hej ty? Nedáš? Kous kous flus kous jo a promiň, mám hlad *eeek*


Top
 Profile ICQ  
 
PostPosted: Sun Feb 06, 2005 5:44 pm
 
Newbie

Joined: Sun May 16, 2004 10:01 am
Posts: 9
Location: Ostrava
Online: 00:00:00
Status: active
Reg. players: 0
Marabu wrote:
Na tvoření image source by mělo být použito imagecreatetruecolor() (GD1 používalo imagecreate(), na resize samotný imagecopyresampled() (GD1 používalo imagecopyresized(). A kvalitu běžně nechávám 80-90, obrázky pak mají sice kolem 6ti kilo ale to nijak nehoří (devět obrázků - cca 54 kilo, navíc se ukládájí povětšinou prohlížeči do cache)


samozrejme fci imagecreatetruecolor() pouzivam, jinak by jsme meli nahledy v 256 barvach, ale fci imagecopyresampled() jsem nejak prehledl :oops:" title="Embarassed
sice jsem tu tridu tvoril uz davno, ale i tenkrat byly GD2...

diky za radu, hned jsem to napravil a nejenom na endoru ;)" title="Wink


Top
 Profile ICQ  
 
PostPosted: Sun Feb 06, 2005 5:54 pm
 
Hero
Hero
User avatar

Joined: Mon Dec 01, 2003 4:30 pm
Posts: 1016
Location: Brno
Online: 759:00:24
Status: banned
Reg. players: 0
Mno ale tu kvalitu uložení by to zvednout chtělo, možná by nebylo od věci zkusit vytvářet místo jpeg png/gif, na spoustě z těch obrázků jsou jednolité plochy takže s komprimácí gif/png a indexovanejma barvama by to taky nemuselo vypadat zle... těch 50 je fakt zoufale málo. S tou BMP by se dalo něco dělat pomocí http://cz2.php.net/manual/en/function.i ... omwbmp.php - nebo ji zakázat a povolit jen jpeg/png/gif (ona stejně UO pracuje tuším jen v 256 barvách takže ani ten gif není od věci).


Btw tím přegenerováním dostává můj post nahoře nový význam ;)" title="Wink

_________________
Image
Hraji RP PK. Bohatým beru a chudým dávám. A jsem nejchudší. Takže jsou vlastně všici bohatí. Hej ty? Nedáš? Kous kous flus kous jo a promiň, mám hlad *eeek*


Last edited by Marabu on Sun Feb 06, 2005 6:01 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile ICQ  
 
PostPosted: Sun Feb 06, 2005 6:00 pm
 
Newbie

Joined: Sun May 16, 2004 10:01 am
Posts: 9
Location: Ostrava
Online: 00:00:00
Status: active
Reg. players: 0
Marabu wrote:
Mno ale tu kvalitu uložení by to zvednout chtělo, možná by nebylo od věci zkusit vytvářet místo jpeg png/gif... těch 50 je fakt zoufale málo

Btw tím přegenerováním dostává můj post nahoře nový význam ;)" title="Wink


ja si rad necham poradit ;)" title="Wink

na tohle budeme mit asi jiny nazor, vzhledem k tomu jaky obsah obrazku zde je (tim mam na mysli, ze tady nejsou supr kvalitni fotky...) a vzhledem k tomu, ze se s "velkymi" obrazky se nic nedela, tak nevidim duvod prechazet k jinemu formatu nebo vetsi kvalite....

zkousel jsem dat kvalitu na 90% a o tolik to znat neni...
-velikost nahledu pri 50% je 2,85kB
-velikost nahledu pri 90% je 6,01kB

ty 4kB by asi nikoho nezabily.....mno nevim.....
jako zmenit kvalitu nahledu je asi na 2min....(nejdele trva smazat stare nahledy ;)" title="Wink )


Top
 Profile ICQ  
 
PostPosted: Sun Feb 06, 2005 6:10 pm
 
Newbie

Joined: Sun May 16, 2004 10:01 am
Posts: 9
Location: Ostrava
Online: 00:00:00
Status: active
Reg. players: 0
jeste par veci:

-gif: nevidim to jako dobry napad, lide zacinaji delat kvalitni SS a obcas pouziji i vice barev (viz napr. Jemny)

-bmp: ono jde o to, ze prevest obrazek z BMP do JPG umi snad i malovani a pro toho cloveka je to otazka 30s, navic nevidim duvod proc nekdo dela v dnesni dobe veci v BMP.....

mozna stoji za uvahu uvazovat o globalnim povoleni gif, png, bmp, jpg a jak to tam ten clovek uploadne tak to bude.....

zase pokud mi zmeni jenom priponu tak je to na odstrel :)" title="Smile


Top
 Profile ICQ  
 
PostPosted: Sun Feb 06, 2005 6:19 pm
 
Hero
Hero
User avatar

Joined: Mon Dec 01, 2003 4:30 pm
Posts: 1016
Location: Brno
Online: 759:00:24
Status: banned
Reg. players: 0
Myslel jsem gif jen na náhledy.

Pokud změní příponu? Ehm... to zní skoro jak kdyby někdo zjišťoval typ uploadnutého souboru na základě koncovky - a ne typu? Když dáš getimagesize na ten uploadnutý soubor tak položka pole s indexem 3 by měl být mime-type. Soubor s koncovkou .bmp pokud se jedná o přejmenovaný .jpeg by měl vrátit mime-type image/jpeg (popř. image/pjpeg nebo image/jpg). A naopak.

_________________
Image
Hraji RP PK. Bohatým beru a chudým dávám. A jsem nejchudší. Takže jsou vlastně všici bohatí. Hej ty? Nedáš? Kous kous flus kous jo a promiň, mám hlad *eeek*


Top
 Profile ICQ  
 
PostPosted: Sun Feb 06, 2005 6:23 pm
 
Newbie

Joined: Sun May 16, 2004 10:01 am
Posts: 9
Location: Ostrava
Online: 00:00:00
Status: active
Reg. players: 0
Marabu wrote:
Myslel jsem gif jen na náhledy.

Pokud změní příponu? Ehm... to zní skoro jak kdyby někdo zjišťoval typ uploadnutého souboru na základě koncovky - a ne typu? Když dáš getimagesize na ten uploadnutý soubor tak položka pole s indexem 3 by měl být mime-type. Soubor s koncovkou .bmp pokud se jedná o přejmenovaný .jpeg by měl vrátit mime-type image/jpeg (popř. image/pjpeg nebo image/jpg). A naopak.


ja nezjistuju typ souboru, protoze jsem povolil jenom jpg (a to vsude)...
takze s tim jsem se zatim nezabyval, ale jak je videt, bylo by to 100% vyresene.....
v pripade gifu na nahledy, myslim, ze JPG v 50% naprosto dostacuje, pokud budes moc nalehat pridam kvalitu na 80%... ;)" title="Wink

zatim o podpore ostatnich formatu neuvazuju....nevim jestli by to melo takovy vyznam, jaky tomu prikladas....


Top
 Profile ICQ  
 
PostPosted: Fri Jul 29, 2005 10:35 am
 
Master
Master
User avatar

Joined: Sun Jun 01, 2003 10:14 am
Posts: 792
Location: Where dead angels lie
Online: 1905:31:52
Status: banned
Reg. players: 0
neni to sice k hotpics, ale k foru, jenze se mi nechce zakladat novy topic

takze: nejak nefunguji obrazky (v podpisech)

_________________

...wait, what?



Top
 Profile ICQ  
 
PostPosted: Thu Jun 28, 2007 4:40 pm
 
Master
Master
User avatar

Joined: Thu Feb 22, 2007 5:40 pm
Posts: 754
Online: 00:00:00
Status: active
Reg. players: 3
Nefunguje mi funkce Zapamatovat acc a pw u screenů... Už hodně dlouho, vlastně to asi nikdy nešlo.. Jsem sám? Popř. co dělám špatně? =)


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Jun 28, 2007 7:39 pm
 
Master
Master
User avatar

Joined: Sun Oct 19, 2003 2:15 pm
Posts: 905
Online: 00:00:00
Status: active
Reg. players: 0
Ilmarinenster wrote:
Nefunguje mi funkce Zapamatovat acc a pw u screenů... Už hodně dlouho, vlastně to asi nikdy nešlo.. Jsem sám? Popř. co dělám špatně? =)


Nejsi, taky mi to nejde.

_________________
Marshal - druid lvl 38, ted 39

Image


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Jun 28, 2007 7:40 pm
 
Master
Master
User avatar

Joined: Thu Feb 22, 2007 5:40 pm
Posts: 754
Online: 00:00:00
Status: active
Reg. players: 3
Oor Tel wrote:
Ilmarinenster wrote:
Nefunguje mi funkce Zapamatovat acc a pw u screenů... Už hodně dlouho, vlastně to asi nikdy nešlo.. Jsem sám? Popř. co dělám špatně? =)
Nejsi, taky mi to nejde.
I tak mě baví to zaškrtávat, co tebe? =)


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Jun 28, 2007 7:44 pm
 
Master
Master
User avatar

Joined: Sun Oct 19, 2003 2:15 pm
Posts: 905
Online: 00:00:00
Status: active
Reg. players: 0
Ja si rad skrtnu ze chcu zapamatovat a jednoho peknyho dne, doufam, ze si to fakt zapamatuje :)" title="Smile

_________________
Marshal - druid lvl 38, ted 39

Image


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Jun 29, 2007 1:02 am
 
Adept
Adept
User avatar

Joined: Sat Jan 20, 2007 3:45 pm
Posts: 397
Online: 1575:24:20
Status: active
Reg. players: 0
Oor Tel wrote:
Ja si rad skrtnu ze chcu zapamatovat a jednoho peknyho dne, doufam, ze si to fakt zapamatuje :)" title="Smile


Opakování matka moudrosti :wink:" title="Wink

_________________
"Zmizíš z tohohle města, Butchi! A když zmizíš, budeš zmizelej, nebo tě zmizím já!"

Image


Top
 Profile ICQ  
 
PostPosted: Wed Aug 08, 2007 6:57 am
 
Site admin
Site admin
User avatar

Joined: Thu Aug 29, 2002 11:14 am
Posts: 84
Location: non-Prague
Online: 00:00:00
Status: banned
Reg. players: 0
Ilmarinenster wrote:
Nefunguje mi funkce Zapamatovat acc a pw u screenů... Už hodně dlouho, vlastně to asi nikdy nešlo.. Jsem sám? Popř. co dělám špatně? =)

Zkuste to ted. Sam to nepouzivam :wacko:" title="Wacko

_________________
Image


Top
 Profile ICQ  
 
PostPosted: Mon Aug 13, 2007 3:53 pm
 
Ancient
Ancient
User avatar

Joined: Wed Aug 24, 2005 11:15 am
Posts: 2776
Online: 00:00:00
Status: active
Reg. players: 0
skusal som to a neslo to stale

_________________
every light carry a shadow


Top
 Profile ICQ  
 
PostPosted: Mon Aug 13, 2007 6:14 pm
 
Adept
Adept

Joined: Mon Feb 20, 2006 7:42 pm
Posts: 277
Online: 00:00:00
Status: active
Reg. players: 0
uhlyk wrote:
skusal som to a neslo to stale
Mozna by pomohlo povolit cookies ... ale nevim jestli nekecam. Me to taky obcas zapomene, ale vetsinou si pamatuje


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Aug 13, 2007 8:01 pm
 
Ancient
Ancient
User avatar

Joined: Wed Aug 24, 2005 11:15 am
Posts: 2776
Online: 00:00:00
Status: active
Reg. players: 0
no na fore si ma to pamatuje... skusim este na inom pc;..

_________________
every light carry a shadow


Top
 Profile ICQ  
 
PostPosted: Tue Aug 14, 2007 3:21 pm
 
Site admin
Site admin
User avatar

Joined: Thu Aug 29, 2002 11:14 am
Posts: 84
Location: non-Prague
Online: 00:00:00
Status: banned
Reg. players: 0
Vice s tim neudelam.

Doufejte v brzke vydani phpBB 3 a prevod fora :P" title="Razz

_________________
Image


Top
 Profile ICQ  
 
Ads
Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  Page 3 of 3
 [ 75 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3

Board index » Archiv
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

SitemapIndex SitemapIndex
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

phpBB SEO Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!
Highly modified by Pirozek